Ми у Facebook
25.08.2013, 14:35

Священика з Рівненщини висвятили на єпископа у Києві

У Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі Києва відбулося наречення архімандрита Митрофана (Бутинського) на єпископа Харківського і Богодухівського УПЦ КП. На Рівненщині архімандрита Митрофана знають як намісника Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких могилах.
Рішення про призначення єпископом Харківським і Богодухівським, керуючим Харківською єпархією архімандрита Митрофана (Бутинського) після його архієрейської хіротонії Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату прийняв 27 липня. Цим рішенням було передбачено здійснити наречення і хіротонію архімандрита Митрофана (Бутинського) на єпископа Харківського і Богодухівського у Києві.

І ось 24 серпня, як повідомляє прес-центр Київської патріархії, чин наречення архімандрита Митрофана на єпископа Харківського і Богодухівського відбувся. А наступного дня, 25 серпня, відбулась архієрейська хіротонія.

Очолив наречення Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, а співслужили йому митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, єпископ Васильківський Лаврентій та єпископ Вишгородський Агапіт, а також духовенство Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору Києва, де і відбувся цей чин. Ті самі архієреї співслужили Святійшому Патріархові Філарету і під час хіротонії 25 серпня.



Священик з Рівненщини очолив єпархію в Харкові



"Ти добре почав, ставши на вузьку дорогу, - звернувся із повчальним словом до єпископа Митрофана Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет. - Отримав вищу богословську освіту, прийняв священство, а потім чернецтво, жив у Михайлівському Золотоверхому монастирі, потім у Видубицькому, далі заради послуху був призначений в монастир Святого Юрія Переможця на Козацьких могилах у Рівненській єпархії. Тепер тобі належить потрудитися в Харківській єпархії. На тебе покладається велика відповідальність розбудовувати єпархію Київського Патріархату у складних умовах. Для цього ти отримав дар Божий".

Патріарх Філарет влучив владиці Митрофану символ архіпастирського служіння – єпископський жезл.

Хіротонія — це християнське богослужіння, під час якого відбувається таїнство поставлення в священнослужителі. Інакше хіротонію ще називають висвяченням, рукоположенням, рукопокладенням, рукопокладанням або поставленням. У православній церкві хіротонія можлива у диякони (з іподияконів), у священики (з дияконів) і в архієреї (зі священиків). Відповідно існують три чини рукоположення. У диякони та священики рукоположення робити може один архієрей, а в архієреї рукоположення відбувається собором архієреїв.





На правах реклами