Ми у Facebook
26.08.2013, 10:56

Серед 100 найвпливовіших українців лише двоє народились на Рівненщині

Двоє уродженців Рівненщини увійшли до рейтингу "ТОП-100 найвпливовіших українців", який одинадцятий рік поспіль оприлюднює
журнал "Корреспондент".
На 63-му місці в сотні найвпливовіших, за версією "Корреспондента", - 45-річний народний депутат України, співвласник компанії "Контініум" Ігор Єремеєв. Із Рівненщиною пов'язана значна частина його життя. Тут 3 квітня 1968 року він народився у селі Острожець Млинівського району. У 1985 році закінчив Острожецьку середню школу. У 1985–1992 роках — навчався в Українському інституті інженерів водного господарства (нині — Національний університет водного господарства та природокористування), який закінчив у 1992 році за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво» з присвоєнням кваліфікації спеціаліста «інженер-будівельник». Там само у 1989 році, після служби в армії, певний час працював лаборантом. Згодом, у 1992 році, об'єднавши групу товаришів по навчанню у виші, створив у рідному селі приватне підприємство «Континіум», ставши його директором. Згодом, у 1995-му, приватне підприємство було реорганізоване в товариство з обмеженою відповідальністю «Континіум» з місцем державної реєстрації в обласному центрі Волині — місті Луцьку. Очолив його, як генеральний директор, знову ж таки Ігор Єремеєв.

З продуктами бізнесової діяльності впливового уродженця Рівненщини рівнянам стикнутися неважко - достатньо, приміром, заправити авто на одній із автозаправок мережі WOG (тільки на Рівненщині їх два десятки) або ж придбати молочну продукцію під торговою маркою "КОМО" - ці бренди входять до сфери бізнес-інтересів Ігоря Єремеєва.

Фото з сайту eremeev.com.ua
Фото з сайту eremeev.com.ua


Другий уродженець Рівненщини у списку - 48-річний громадський діяч Юрій Луценко. Автори рейтингу поставили Луценка на 25 місце у списку найвпливовіших українців. За часів Президента Ющенка, Юрій Луценко - міністр внутрнішніх справ, за часів Президента Януковича - ув'язнений (на думку багатьох експертів - з політичних міркувань), віднедавна - помилуваний главою держави.



Уродженець Рівного Юрій Луценко не вступає у "Батьківщину"

Юрій Луценко народився у Рівному 14 грудня 1964 року, закінчив рівненську загальноосвітню школу № 7 (нині - Рівненська гуманітарна гумназія). До речі, однокласниця Луценка Ірина Яремчук нині працює в цьому навчальному закладі заступником директора з виховної роботи. З Рівним пов'язана значна частина життя Юрія Луценка - тут він працював на заводі "Газотрон" (тоді - завод імені 60-річчя Жовтня) інженером-технологом, майстром дільниці, начальником техбюро цеху та головним конструктором. Саме на цей період припадає початок його діяльності у журналістиці - Луценко разом із нинішнім редактором газети "Рівне вечірнє" Валентиною Шах та її колегою, журналістом-криміналістом Жанною Пінчук, випускали газету "Рівне Бульвар". (Ніякого "Бульвару Гордона" тоді ще не існувало). Згодом Луценко працював у рівненському "білому домі" - заступником голови обласної ради з роботи виконавчих органів з питань економічної реформи, промисловості, транспорту та зв'язку, згодом - головою Комітету економіки Рівненської облдержадміністрації... Далі були високі посади у столиці, активна політична діяльність і політичні переслідування - та досі Луценка, сина покійного першого секретаря Рівненського обкому КПУ, багато що пов'язує з Рівним і Рівненщиною. Достатньо сказати, що тесть Юрія Луценка Степан Нарембік - дубенчанин (з його донькою Іриною, нині народним депутатом України, Луценко познайомився під час навчання у Львівському політехнічному інституті).

Загалом же, Рівненщина у списку найвпливовіших українців за версією журналу "Корреспондент" представлена не надто потужно - для порівняння, на Донбасі народилось 19 із 100 найвпливовіших українців, у Києві та на Львівщині - по 10.

ТОП-20: найвпливовіші люди Рівненщини-2012

А тим часом незабаром знову стартує черговий рейтинговий проект від "ОГО". Адже відзначати впливових, відомих, успішних у різних сферах рівнян та жителів області - своєрідна традиція "ОГО". Отож, слідкуйте за нашими анонсами!





На правах реклами