Ми у Facebook
27.08.2013, 11:13

П'ятикласникам оцінок не ставитимуть?

Міністерство освіти та науки України рекомендувало школам не виставляти оцінок учням 5-го класу протягом першого семестру.
– Це дасть змогу максимально полегшити процес адаптації школярів до нововведень, – повідомив заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський в інтерв'ю газеті "Освіта України", яке наводить офіційний сайт профільного відомства. – Протягом трьох років українська школа перебуває в стадії глибоких реформ. Увесь цей час ми працюємо над впровадженням нових стандартів і програм. Зокрема, цього року – для 2-х і 5-х класів. З’являються нові предмети – «сходинки до інформатики» у 2-му класі і друга іноземна мова та інформатика в 5-му. Є нові програми, підручники, вчителі пройшли перепідготовку. Ми максимально полегшили процес адаптації школярів – міністерство рекомендує школам, щоб протягом першого семестру учням класів, яких стосується реформа, не виставляли оцінок. Обов’язково в серпні відбувається навчання і збори класних керівників 5-х класів, де вони отримують відповідні рекомендації. Ми попросили ще до першого вересня провести збори батьків п’ятикласників, – зауважив чиновник.

Невакциновану дитину можуть не прийняти до школи

Борис Жебровський також зазначив, що нові підручники для учнів другого та п'ятого класу уже знаходяться в школах, а навчання учнів у другу зміну є небажаним, тому це питання вже вирішується.

На Рівненщині обласна влада допоможе зібрати дітей до школи





На правах реклами