Ми у Facebook
27.08.2013, 17:50

Навчальним закладам Рівненщини бракує теплих туалетів

Навчальні заклади Рівненщини готові до нового навчального року. Водночас в області залишаються кілька невирішених проблем у галузі освіти — забезпечення новими партами у школах, ліквідація навчання у другу зміну та облаштування усіх шкіл теплими туалетами.
“Усі навчальні заклади Рівненщини повністю готові до нового навчального року”, - про це розповів начальник управління освіти та науки ОДА Григорій Таргонський під час колегії облдержадміністрації. Усі 415 дошкільних навчальних закладів області повністю готові до 1 вересня. Відкрито 4 нові групи, створено 3 НВК у Корецькому районі та зареєстровано відкриття Дублянського ДНЗ у Демидівському районі, реорганізовано у 26 НВК діючі дошкільні та загальноосвітні заклади у Дубровицькому районі та 14 — у Гощанському, відновлено роботу 1 ДНЗ у Березнівському районі.



- У 686 загальноосвітніх навчальних закладах проведено поточні ремонти приміщень, на що було витрачено 33 млн. гривень, - наголосив Григорій Таргонський. - У 19 інтернатних закладах також провели ремонти, а у професійно-технічних закладах виконано робіт на суму 207,2 тис. грн. 34 вищі навчальні заклади області належним чином підготовлені до 2013-2014 навчального року.


35 нових автобусів отримали навчальні заклади Рівненщини


Незважаючи на позитивну статистику, проблеми все ж таки залишаються. Головні з них — це абезпечення новими партами у школах, ліквідація навчання у другу зміну та облаштування усіх шкіл теплими туалетами. Голова обласної державної адміністрації Василь Берташ запропонував залучити соціально відповідальний бізнес та студентів місцевих профтехучилищ для того, щоб всі школи наступного року були забезпечені новими партами.



Щодо ж ліквідації навчання в другу зміну, то минулого року 8561 учень у 91 закладі навчався в другу зміну. Тим часом влітку проблему вже вдалося вирішити повністю в 38 школах, а ще в 12 у першу зміну переведуть 38 класів. Задля цього підшукали та відремонтували додаткові приміщення. Як наслідок, у Корецькому й Дубровицькому районі та місті Дубно проблему двозмінності зняли повністю, а в Рівненському та Сарненському її вирішили в 13 та 7 школах відповідно.


На Рівненщині обласна влада допоможе зібрати дітей до школи


Ще однією проблемою освіти області є обладнання усіх шкіл теплими туалетами. Цьогоріч їх зробили в 200 школах, а наступного року вони мають запрацювати в решті 145. Найбільше шкіл у яких відсутні внутрішні туалети знаходяться у Рокитнівському, Радивилівському та Корецькому районах.





На правах реклами