Ми у Facebook
01.09.2013, 20:48

Art Jazz Cooperation у Рівному: суміш мистецтв та народів [Фото+Відео]

Френк Паркер. Фото Олега Лазарєва

Що таке джаз у всіх можливих його проявах, могли спробувати на свій мистецький смак гості шостого міжнародного джазового фестивалю Art Jazz Cooperation.
Для тих, хто опинився у глядацькій залі Art Jazz Cooperation вперше, формат фестивалю міг видатися дивним. Адже такого синтезу різних жанрів мистецтва не пропонує жоден фест.

Поезія від Андрія Пермякова, швидкі малюнки руки Юрія Журавля, які шоумен створював під час виступів музикантів, та музика, музика і ще раз музика.

Фестиваль Art Jazz Cooperation подарує рівнянам ще два дні джазу [Програма заходів]

А послухати було що, адже цьогоріч організатори зробили фестиваль насправді міжнародним. Розпочав музичну частину фестивалю колектив, який зібрав барабанщик з Чикаго Френк Паркер. До нього приєдналися українці Андрій Арнаутов, Анастасія Литвинюк та Тарас Баковський, а також польська вокалістка Анна Анджієвська.

Анна Анджієвська. Фото Олега Лазарєва
Анна Анджієвська. Фото Олега Лазарєва


Експресивна мелодика та індивідуальна майстерність кожного з них не залишила публіку байдужою. А невеликі технічні несправності, які виникли у вокалістки з мікрофоном, лише викликали шквал оплесків підтримки.

Art Jazz Cooperation подарує Рівному настрій джазу

Змусив посміхатися й навіть підтанцьовувати й італійський виконавець Боріс Саволделлі.

Боріс Саволделлі. Фото Олега Лазарєва
Боріс Саволделлі. Фото Олега Лазарєва


- У дитинстві я грав на багатьох інструментах, але у мене це не надто добре виходило, - зізнався виконавець зі сцени. - Тому я вирішив, що відтворити голосом звуки всіх цих інструментів у мене вийде краще. А поєднати їх у мелодію допомагає сучасна техніка.



Людина-оркестр був веселим, чуттєвим і по-справжньому джазовим, адже зумів голосом передати і спів церковного хору, і звуки саксофону, і фортепіано, і ще чимало інших.

Не залишив рівнян байдужим і квінтет Танела Рубена за участі Кадрі Вууранд та Крістіана Рандалу з Естонії.

Кадрі Вууранд. Фото Олега Лазарєва.
Кадрі Вууранд. Фото Олега Лазарєва.


Оригінальне виконання й неповторна музика додали вечору цікавого звукового відтінку. Адже колектив дихав, грав, жив на сцені, наче одне ціле, переживаючи ті чи інші емоції.

Не поступалися майстерністю іноземним гостям й українські виконавці - Crystal Quartet Олексія Боголюбова. Цей джазовий проект додає нового звучання джазу, поєднуючи майстерне виконання, цікавий звук та своєрідну душевність.

Crystal Quartet Олексія Боголюбова. Фото Олега Лазарєва
Crystal Quartet Олексія Боголюбова. Фото Олега Лазарєва


Їх виступ, наче розмова давно знайомих добрих друзів, кожен з яких розповідає історію, одночасно підтримуючи загальну тему розмови.

Джаз панував не лише на сцені, а й у холі театру. Тут, зокрема, можна було придбати портрети учасників фесту, створенні Юрком Журавлем під час їх виступів.

Юрко Журавель за роботою. Фото Олега Лазарєва.
Юрко Журавель за роботою. Фото Олега Лазарєва.


Або ж роздивитися світлини фотовиставки "Джазові емоції", які презентували неповторну емоційність, якою наповнювали фестиваль упродовж кількох років виконавці.





На правах реклами