Ми у Facebook
02.09.2013, 16:06

У Рівному активісти захищали міський парк... пікніком [+Фото]

У Рівному триває "суперечка" за частину землі Рівненського міського парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, нещодавно захоплену власниками ресторану "Ліон". Після того, як міський голова Рівного заявив, що не знає, як вплинути на ситуацію, захищати землю вирішили громадські активісти.
Ви ніколи не замислювались, скільки коштує земля у центрі Рівного? А якщо вона ще й у центральному парку знаходиться? От власники ресторану "Ліон", певно, замислювались, і, зрозумівши, що "ціна кусається", вирішили просто прихопити шмат землі поруч із своїм рестораном.

У парку Шевченка у Рівному самовільно захопили землю

Робилося все швидко й впевнено - пригнали техніку, поклали фундамент і заходилися облаштовувати територію під літній майданчик.

Скандал із самовільним захопленням землі у парку Шевченка в Рівному не вщухає

Нині, коли надворі, вересень - новенький літній майданчик діє і приймає відвідувачів.

Єдине, що заплатили власники "Ліона" за самовільно захоплену землю - кілька штрафів на загальну суму близько ... 800 гривень.

Адміністрація парку на ситуацію вплинути не змогла, адже земля, за документами, належить місту. Нічого не зміг вдіяти й міський голова Рівного Володимир Хомко, пояснивши журналістам, що вирішувати це питання має прокуратура й міліція...

Хомко не знає, як вплинути на власника ресторану "Ліон"

Втрутитися у ситуацію вирішили громадські активісти й домовилися провести у парку, на захопленій території, пікнік і таким чином дати зрозуміти адміністрації "Ліона", що земля ця належить рівнянам.



У перший день вересня на літній майданчик "Ліона" прийшли близько 50 активістів та журналістів. Дехто приніс із собою каремати, аби полежати на травичці, а також дещо поїсти - каву, пироги, печиво, сік, виноград та інші смаколики...



Щоправда, до зустрічі з "непроханими гостями" адміністрація "Ліона" підготувалася й зустріла активістів гостинно. На вході стояли кілька кулерів з безкоштовною водою для відвідувачів. Трохи подалі лежали безкоштовні булочки й цукерки із написом "для школяриків".



Смоктунцями на паличках офіціантки "Ліона" вирішили пригостити й громадських активістів. Щоправда, більшість від подарованих цукерок відмовилась.



В атмосферу "гостинності" не вписувалися лише 5-7 міліціянтів, що пильно спостерігали за "пікніком", прогулюючись навколо "Ліона".



Загалом активісти провели у парку кілька годин.



Вони грали в різноманітні ігри, малювали, читали журнали та просто спілкуючись.





Цікаво, що серед відвідувачів "Ліона" були не лише ті, хто прийшов на "протестний пікнік". За одним зі столиків разом із родичами відпочивали бізнесмен Олег Хижняк та пастор протестантської церкви Сергій Мусевич. Спочатку вони до активістів не підходили, але коли зайшла мова про те, як діяти далі, підійшли та включилися в дискусію.



Як надалі впливати на власників ресторану "Ліон", активісти поки що не вирішили.

- Власне зараз ми ще не вирішили, хто і куди буде писати скарги, - говорить ініціатор "пікніку у парку", громадський активіст Святослав Клічук. - Для цього треба детальніше вивчити законодавство і документи, тому будемо ще збиратися робочою групою. Єдине, що вирішили точно - подібні пікніки будемо продовжувати.

За словами Святослава, наступний пікнік відбудеться у найближчу суботу, 7 вересня. Активісти планують зібратися увечері, о 19.00, і разом переглянути фільм "Леон-кілер".





На правах реклами