Ми у Facebook
04.09.2013, 10:40

За отримання грошей з арештованого WebMoney просять 15% від загальної суми

Платіжну систему знову лихоманить в Україні. Витягти гроші через валюту і рублі.
Гривневі рахунки платіжного сервісу WebMoney в банках арештовані на вимогу податкових органів, про це «Вістям» повідомили в Головному слідчому управлінні фінансових розслідувань Державної податкової служби.

WM розіслав клієнтам лист, в якому повідомив про призупинення прийому платежів, при цьому компанія пообіцяла вирішити свої проблеми протягом одного тижня. Податківці повідомили, що арешт рахунків стався через відмову платіжників виконувати вимоги Нацбанку: вони так і не узаконили свою діяльність, а просто відкрили нові рахунки, не попередивши клієнтів про можливі проблеми.

Снятие денег с WebMoney ограничат 4000 грн в месяц

«Платіжна система не виконала жодну нашу постанову про звернення електронних грошей. І якщо вона зробить це зараз, то процес узгодження займе не менше 60 днів», - розповіли нам у департаменті інформаційних технологій і платіжних систем НБУ.

Поки WebMoney продовжував сперечатися з НБУ та податківцями, гривневі кошти тисяч українців 2-3 вересня залишалися в «замороженому» стані. Витягти свої гроші вдавалося лише користувачам, які мають кілька гаманців у різних валютах. «Ви можете перевести гривню на свій валютний рахунок в доларах або рублях. Після чого кошти вдасться перекинути на свій картковий валютний рахунок в банку і зняти їх у банкоматі», - розповіли на гарячій лінії в ТОВ «Українське гарантійне агентство», що забезпечує операції WebMoney.

В Украине заблокированы счета Web Money

На тлі бід клієнтів WebMoney різко активізувалися приватні обмінні пункти, що беруть чималі комісії за витяг грошей з електронних гаманців (вони діють за допомогою кількох електронних гаманців). На сайті geo.webmoney.ru наведений список з десяти таких «обмінників». В одному з них «Вістям» пообіцяли витягнути кошти з гривневого рахунку протягом доби за 15% від суми.





На правах реклами