Ми у Facebook
05.09.2013, 15:22

Україна виявилася найгіршою в Європі країною для народження дітей

Західні аналітики запевняють, що ми на рівні Кенії та Нігерії, а вітчизняні демографи протестують.

Якби діти могли вибирати, де народитися, то Україну вони напевно б уникали, впевнені західні аналітики.

У рейтингу країн, кращих для народження (складений корпорацією The Economist Intelligence Unit), наша країна посіла "почесне" 78-те місце. Нижче тільки Кенія (79-те) і Нігерія (80-те), пише Сегодня з посиланням на Фокус.

Оцінювалися держави за 11 критеріями: рівень життя, стабільність на ринку праці, рівноправ'я статей, географічне положення, рівень злочинності, оцінка особистого щастя, оцінка системи охорони здоров'я, сімейні цінності та ін.

Враховуючи, що, на думку аналітиків The Economist, саме багатство країни, виміряне у ВВП на людину, на 2/3 визначає задоволеність громадян своїм життям, перші позиції в рейтингу зайняли Швейцарія, Австралія і Норвегія.

Україна ж потрапила в розряд бунтівних і бідних держав, де панує політичний гніт, і фактично стала найгіршою в Європі країною, де можна було б народитися.

Правда, українські демографи з оцінками іноземних фахівців не згодні.

"Якщо говорити про ВВП, то ми дійсно в групі країн з низькими доходами. Але що стосується всіх інших критеріїв, то у нас ситуація значно краща, ніж у Нігерії. Такого рейтингу не повинно було бути", - стверджує фахівець Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Людмила Черенько.





На правах реклами