Ми у Facebook
06.09.2013, 10:26

Розпочати бізнес в Україні стане простіше

Верховна Рада узаконила можливість подачі заяви про реєстрацію платників ПДВ або про вибір спрощеної системи оподаткування держреєстратору як доповнення до реєстраційної карти.
Зазначається, що парламент ухвалив відповідний закон «Про внесення змін до Податкового кодексу про реєстрацію осіб як платників податків» (№2029) 271 голосом при необхідному мінімумі в 226 голосів, пише «Кореспондент».

Документ передбачає, що держреєстратор буде передавати до податкових органів відскановану електронну копію заяви.

Закон також дозволив платникам податків, які уклали договір з податковою службою про визнання електронних документів, подавати реєстраційну заяву по електронній пошті з електронним підписом.

Також Верховна Рада прийняла закон, що спрощує процедури початку бізнесу в Україні.

Закон передбачає можливість подання заяви про добровільну реєстрацію платника податку на додану вартість або вибір спрощеної системи оподаткування державному реєстратору як додатки до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

У якій валюті найбезпечніше зберігати заощадження

Законом встановлюється, що до органів Державної податкової служби одночасно з даними реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи-підприємця передається електронна копія заяви про вибір спрощеної системи оподаткування або заяви про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, виготовлені шляхом сканування, якщо такі заяви прикладені до реєстраційної картки.

Крім того, Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, спрямований на стимулювання та залучення інвестицій в Україну.

Зокрема, законопроектом передбачається встановити, що державна підтримка інвестиційної діяльності буде надаватися суб'єктам господарювання, які реалізують інвестиційні проекти, спрямовані на виробництво і зберігання харчових продуктів, виробництво комп'ютерів, електронної та оптичної продукції, машин та обладнання, електричного обладнання, автотранспорту та інших транспортних засобів, створення об'єктів переробки відходів, промислових і побутових, будівництво, реконструкцію та технічне переоснащення у сфері транспортної інфраструктури, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Пропонується встановити, що перелік інвестпроектів у пріоритетних галузях економіки буде затверджуватися Кабінетом Міністрів.

Податковий календар на вересень 2013 року

Крім того, інвестпроектом у пріоритетній галузі може бути проект, загальна бюджетна вартість якого перевищує суму, еквівалентну EUR 12 млн. для суб'єктів великого підприємництва, EUR 1 млн. для суб'єктів середнього підприємництва та EUR 500 тис. для суб'єктів малого підприємництва, а також кількості створених нових робочих місць перевищує 250 місць для суб'єктів великого підприємництва, 50 — для суб'єктів середнього підприємництва і 25 — для суб'єктів малого підприємництва.

Середня зарплата на таких підприємствах у працівників повинна перевищувати не менш ніж у 2,5 рази розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ