Ми у Facebook
06.09.2013, 14:45

На Рівненщині погано оздоровлюють дітей-сиріт

Право на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої
уваги (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, інваліди, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи), на Рівненщині реалізується не в повній мірі.
Про це повідомили з прес-служби прокуратури області.

На Рівненщині проживає майже 70 тисяч дітей, які мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Проте, через погану роз’яснювальну роботу в окремих районах області до органів соціального захисту населення подали лише близько 50 тисяч заяв на санаторно-курортне лікування та відпочинок.

Так, у Гощанському районі із 412 дітей зазначеної категорії за путівками на оздоровлення звернулися лише 26. Аналогічна ситуація в Корецькому, Млинівському, Демидівському, Острозькому, Радивилівському, Рівненському районах та місті Кузнецовськ.

Крім того, в окремих районах області допустили незадовільний стан із забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування дітей-інвалідів.

Зокрема, на території Демидівського району та міста Кузнецовськ проживає 157 дітей-інвалідів, які потребували санаторного лікування, проте жодну з них не забезпечили путівкою на оздоровлення.

На вказані порушенння міськрайпрокурори відреагували та внесли 7 подань в органи соціального захисту населення та охорони здоров’я, які на даний час перебувають на розгляді.






На правах реклами