Ми у Facebook
07.09.2013, 16:53

Корилкевич - в Україні. Йому створили двійника у Facebook

Депутат Рівненської облради Данило Корилкевич, який подав заяву про звільнення з посади голови Дубенської райдержадміністрації, знаходиться в Україні і спростовує чутки про втечу за кордон. Тим часом "доброзичливці" створили депутату фальшиву сторінку у Facebook, звідки спілкуються від його імені.
"Друзі, я вже не в Україні. Вибачте, що довго не писав, були проблеми! Надіюсь на те, що будемо підтримувати контакт. До зв'язку", - звертається до інтернет-спільноти начебто Данило Корилкевич зі своєї сторінки у мережі Facebook. Згодом начебто Корилкевич дописує: "Повернувся в Фейсбук і вже стільки запитань. Радий, що після мого виїзду з України про мене не забувають. Намагатимусь давати відповіді всім. На робочі питання в першу чергу! P.S. Провокаційні запитання ігнорую, тому вибачте, якщо не відписав".

Нині у "віртуального" Данила Корилкевича - 332 "друга", серед яких багато досить відомих рівнян. Проте, редакції OGO.ua стало відомо, що сторінка, з якої Данило Корилкевич нібито спілкується з користувачами інтернету, - фальшива. Інформовані джерела в оточенні Корилкевича повідомили, що нині депутат Рівненської обласної ради перебуває в Україні. Днями його бачили в Рівненській облдержадміністрації. На момент написання цього матеріалу Корилкевич знаходиться у Дубні, де його також бачили. Проте, від інтерв'ю депутат обласної ради поки що відмовляється. Пояснює це тим, що не хоче робити публічних заяв до підписання Президентом України його заяви про звільнення з посади голови Дубенської райдержадміністрації.



Корилкевич звільнився. Його заява - у Президента

Співрозмовники OGO.ua пояснюють створення сумнівної Facebook-сторінки Данила Корилкевича відлунням передвиборної кампанії 2012-го. Відомо, що поразка Корилкевича досі переживається і ним самим, і його опонентами. Звісно, з кожного боку по-різному. Утім, це, звісно, - лише припущення. Адже очікувати, що автори сторінки підтвердять її "фейковість" - наївно.

Нагадаємо, що про бажання Данила Корилкевича звільнитись з посади голови Дубенської райдержадміністрації стало відомо 12 серпня. 14 серпня голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ офіційно підтвердив те, що Корилкевич подав відповідну заяву, і вона передана у встановленому порядку на розгляд Президента України. До відповідного рішення Президента Данило Корилкевич вважається головою Дубенської райдержадміністрації. Офіційно він нині продовжує перебувати у відпустці.



22 серпня прес-служба Дубенської райдержадміністрації поширила заяву Данила Корилкевича, у якій він спростовував чутки про "втечу за кордон" через начебто борги і проблеми. "По-перше, я написав заяву про звільнення з посади голови Дубенської райдержадміністрації, але допоки Президент України не ухвалить рішення, я залишаюся державним службовцем, - наголошувалось у заяві. - Погодьтеся з логікою здорового глузду: якби я «тікав за кордон», то навряд чи став би дотримуватися таких формальностей. По-друге, зараз я перебуваю у відпустці, яка оформлена так само з дотриманням усіх вимог чинного законодавства. Оскільки ці, загалом, зовсім не сенсаційні факти викликали цілу низку коментарів та чуток, вважаю за доцільне прокоментувати їх особисто. Так, я відчуваю за собою певний борг. Це борг перед моїми близькими людьми, дружиною, дітьми, онуками. Вони тривалий час були обділені моєю увагою та спілкуванням, оскільки кожен мій день був присвячений роботі. Тепер вирішив виправити цю ситуацію. Не вважаю за доцільне наводити перелік результатів моєї діяльності на посаді голови РДА, депутата обласної ради, громадського діяча, хоча розповісти є що. Нехай за мене скажуть люди, члени трудових колективів шкіл і дитячих садочків, релігійних та сільських громад, працівники культури, митці, громадські активісти. Я залишаюся депутатом Рівненської обласної ради й надалі виконуватиму свої обов’язки, захищатиму інтереси моїх виборців і всіх жителів Рівненщини".

Данило Корилкевич: "Так, я відчуваю за собою певний борг"

63-річний Данило Корилкевич серед голів райдержадміністрацій Рівненщини є справжнім "важковаговиком" - на момент свого призначення у 2011 році він займав 99 місце у списку найбагатших людей України за версією журналу "Фокус". Агрохолдинг “Дакор”, який очолював Данило Корилкевич, називали одним із найбільших орендарів сільськогосподарських угідь в Україні. Пізніше цей бізнес Корилкевич продав структурам бізнесмена Олега Бахматюка. Водночас відомо, що сім'я Корилкевича має бізнес-інтереси, зокрема, в сфері промисловості будівельних матеріалів.

У 1998-2002 роках Данило Корилкевич, відомий до того на Рівненщині передусім як багаторічний керівник Дубенського цукрового заводу, очолював Рівненську обласну раду. У 2002 році також балотувався на посаду голови обласної ради, але тодішній голова Рівненської облдержадміністрації Микола Сорока зробив ставку на іншу кандидатуру - екс-представника Президента в Рівненській області, екс-голови облдержадміністрації та облради Романа Василишина. Саме його кандидатуру озвучив у сесійній залі від імені провладної фракції "Злагода", яка мала тоді більшість у облраді, нинішній очільник Рівненщини Василь Берташ. Відтоді Данило Корилкевич займався бізнесом, причому доволі успішно, про що свідчила присутність упродовж кількох років у рейтингах найбагатших українців. У квітні 2011 року Данило Корилкевич повернувся на держслужбу, очоливши Дубенську райдержадміністрацію. Торік спробував стати народним депутатом. Балотувався як позапартійний, напередодні виборів навіть вийшов із складу фракції Партії регіонів в обласній раді. Програв кандидату від "Об'єднаної опозиції" Валентину Королюку. Невдовзі після виборів начебто обіцяв незабаром взагалі залишити політику. Водночас, з ряду джерел відомо, що вже після виборів 2012 року кандидатура Данила Корилкевича розглядалась для призначення на посаду голови Рівненської облдержадміністрації (у випадку, якби нинішній очільник області Василь Берташ був призначений керівником "Укравтодору"). А у травні нинішнього року, після сутичок у Тернополі під час відзначення Дня Перемоги, які, мовляв, могли б послужити приводом для кадрових змін у місцевій владі, про Корилкевича говорили як про претендента на призначення губернатором Тернопільської області.

Редакція OGO.ua передала Данилу Корилкевичу прохання підтвердити своє перебування в Україні заявою на телекамеру. Ми очікуємо на інтерв'ю відразу після підписання Президентом заяви Корилкевича про звільнення.





На правах реклами