Ми у Facebook
12.09.2013, 14:46

У Рівному батьки визначать, куди найлегше піти з дітьми

Рівненські батьки стануть головними експертами у визначенні найкращих рівненських закладів.
Рівне долучилось до проекту "Зробимо українські міста дружніми до сімей". За словами організаторів, ідея спрямована на те, аби рівненські батьки почувались комфортно з дітьми різного віку у своїх містах. Більше того, ініціатори проекту сподіваються, що задум стане своєрідним стимулом для місцевих підприємців та чиновників зробити Рівне якомога зручнішим для самих батьків.

Хто став переможцем конкурсу "Кумедне дитя"? [Фото+Відео]

– Не секрет, що у Рівному не всюди вистачає пандусів, повивальних столиків, – каже керівник Сімейного клубу "Пузата мама" Оксана Кравець. – Такі речі, в першу чергу – це запорука мобільності й можливостей як для дітей, так і для їх батьків. Проект буде реалізуватись за ініціативи рівненських батьків. Вони й стануть головними експертами. Саме батьки надаватимуть інформацію про те, де є батьківські комунікації – пандуси, столики для пеленання, дитячі кімнати. Словом, там, де вони почуваються зручно та комфортно. Ми у свою чергу будемо подавати інформаційні запити щодо наявності дружньої до сімей інфраструктури у медичних закладах, державних установах, торгівельних центрах та дитячих закладах.

До такої ідеї вже долучилось три міста: Київ, Вінниця та Львів. Рівне стало четвертим у списку.

– Ми впевнені, що дружня до сімей інфраструктура має стати обов’язковою нормою для сучасних українських міст! З цією метою ми розпочали кампанію "Зробимо українські міста дружніми до сімей!" і будемо докладати зусиль до того, щоб вона ставала масовою та доторкнулася кожного міста України. Приміром, у Вінниці вже створено дитячу кімнату при Вінницькій міській раді, – заявила голова організації Демократичний Альянс Жінок Наталя Король.

Відтак, усі заклади, які відповідатимуть визначеним критеріям, будуть внесені на всеукраїнську карту. Кожен з них отримає спеціальну відзнаку:

- Дружні до немовлят, які містять пандуси для візочків, повивальні столики, кімнати для догляду за дітьми та інше;
- Дружні до дітей, що мають дитячі кімнати на підприємствах, у державних та приватних установах, стільці для дітей та дитяче меню в ресторанах і кафе, дитячі майданчики, як зовнішні, так і в приміщенні;
- Дружні до сімей, що містять усе необхідне для перебування з дітьми різного віку.





На правах реклами