Ми у Facebook
13.09.2013, 06:30

13 вересня - покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці

13 вересня відзначають свято Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці. У Львові знаходиться церква Положення пояса Пресвятої Богородиці, де є ікона Пресвятої Богородиці з частиною поясу, що була прикладена до поясу Божої Матері.
Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці у Влахернському храмі відбулось в часи правління імператора Аркадія. До того ця велика святиня зберігалася в Єрусалимі у благочестивого християнина. Через багато років, в часи панування імператора Лева Мудрого, пояс Божої Матері сотворив чудо: зцілив дружину імператора - Зою, що страждала від злого духа.



Імператриця мала видіння, що видужає від недуги у випадку, коли на неї буде покладено пояс Матері Божої. Імператор звернувся з проханням до Патріарха. Патріарх зняв печатку і відкрив кивот, в якому зберігалася святиня. Патріарх поклав пояс на хвору імператрицю, і вона зараз же звільнилась від своєї недуги. Відслужено урочистий подячний молебень Пресвятій Богородиці, а пояс з великою честю покладено назад у кивот і запечатано печаттю.



На згадку про це диво і було встановлено свято Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці. Частинки святого пояса Богоматері знаходяться на Афонській горі у Ватопедському монастирі.

Церква Положення пояса Пресвятої Богородиці
Церква Положення пояса Пресвятої Богородиці





На правах реклами