Ми у Facebook
13.09.2013, 22:03

Священик з Рівненщини вже керує єпархією в Харкові

12 вересня 2013 року на Харківську кафедру прибув новий правлячий архиєрей – преосвященний Митрофан, єпископ Харківський і Богодухівський. На Рівненщині архімандрита Митрофана знають як намісника Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких могилах.
Рішення про призначення єпископом Харківським і Богодухівським, керуючим Харківською єпархією архімандрита Митрофана (Бутинського) після його архієрейської хіротонії Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату прийняв 27 липня. Цим рішенням було передбачено здійснити наречення і хіротонію архімандрита Митрофана (Бутинського) на єпископа Харківського і Богодухівського у Києві.

24 серпня чин наречення архімандрита Митрофана на єпископа Харківського і Богодухівського відбувся. А наступного дня, 25 серпня, відбулась архієрейська хіротонія. (Хіротонія — це християнське богослужіння, під час якого відбувається таїнство поставлення в священнослужителі. Інакше хіротонію ще називають висвяченням, рукоположенням, рукопокладенням, рукопокладанням або поставленням). І ось цього четверга єпископ Митрофан приступив до виконання своїх обов'язків у Харкові.

Священик з Рівненщини очолив єпархію в Харкові

О 9 годині ранку владику Митрофана зустріло духовенство та вірні храму Святого Апостола Іоана Богослова разом з настоятелем протоієреєм Віктором Марущаком.







З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета преосвященного Митрофана представили архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон та митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. На честь початку служіння на кафедрі єпископа Митрофана у храмі був звершений урочистий подячний молебень.







Священика з Рівненщини висвятили на єпископа у Києві

Після спільної молитви делегація відвідала Харківське єпархіальне управління, де відбулося представлення нового правлячого архієрея. Владика Митрофан провів зустріч з попереднім керманичем преосвященним владикою Лаврентієм та з духовенством єпархії.





А на завершення, як повідомляє прес-служба Рівненської єпархії з посиланням на http://cerkva.info, владики разом з місцевим духовенством оглянули місце, де згодом постане новий храм Української православної церкви Київського патріархату.





На правах реклами