Ми у Facebook
13.09.2013, 23:27

У Рівному досвід Палацу дітей та молоді вивчали гості з Польщі

Делегація працівників муніципалітету польського міста Люблін, які відповідають за освіту, молодь і спорт, 13 вересня ознайомилась із досвідом рівненського Палацу дітей та молоді.
Поляки прибули з ознайомчим візитом в рамках проекту «Співпраця муніципалітетів Любліна та Рівного як один з елементів розвитку прикордонної території». Окрім Палацу дітей та молоді, екскурсію яким для гостей провела директор ПДМ Ірина Первушевська, вони відвідали загальноосвітні та спортивні школи Рівного.

- Цікаво отримувати нові знання й порівнювати досвід Рівного і Любліна, - каже заступник начальника управління освіти і виховання муніципалітету Любліна Барбара Чоловска. - Ми вже думаємо над тим, що будемо показувати рівнянам у нашому місті. Знайомство з досвідом роботи рівненського Палацу дітей та молоді змусило замислитись над тим, що і нам потрібно створювати подібні цілісні навчальні комплекси, а не просто розвивати окремі гуртки.

Візит-відповідь рівнян до Любліна відбудеться навесні.







- Перевагою подібних проектів є те, що тут не просто встановлюються контакти на рівні чиновників, а зав'язується конкретна співпраця, приміром, на рівні "школа - школа", - зазначає координатор проекту «Співпраця муніципалітетів Любліна та Рівного як один з елементів розвитку прикордонної території» Аліна Шпак. - А згодом українські та польські учасники проекту зможуть спільно готувати проекти, що подаватимуться на розгляд відповідних інституцій Євросоюзу.

За 320 тисяч євро рівненські чиновники перейматимуть досвід у поляків

Нагадаємо, що проект «Співпраця муніципалітетів Любліна та Рівного як один з елементів розвитку прикордонної території» став одним з переможців у конкурсі Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, що фінансується Європейським Союзом в рамках Європейського інструменту сусідства та партнерства. Його завданнями є підвищення кваліфікації працівників муніципалітетів обох міст та налагодження тісної співпраці між містами в різних напрямках діяльності, що, в свою чергу, сприятиме підвищенню якості послуг наданих мешканцям різними управліннями та відділами, а також створить можливості для подальшої участі в грантових конкурсах ЄС.

Реалізовуватиметься проект протягом наступних двох років до квітня 2015 року. Упродовж цього часу працівники Рівненської міської ради матимуть змогу пройти спеціальні навчальні курси, відвідати різноманітні семінари, обмінятися досвідом зі своїми колегами з м. Люблін, оптимізувати свою роботу та навіть пройти мовні курси з польської мови. Загалом у 22 навчальних заходах проекту візьмуть участь більше 500 осіб.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води