Ми у Facebook
13.09.2013, 23:49

На Рівненщині встановлять Ейфелеву вежу

Мініатюрна копія Ейфелевої вежі прикрасить незабаром місто Сарни на Рівненщині.
"Суть в тому, що є в світі така споруда, до якої їздять в рік понад мільйони туристів, і чимось вона їх приваблює. Можливо, і в Сарнах біля мініатюрних споруд будуть фотографуватися люди, уявляючи європейську Францію!!!" - пояснив суть задуму міський голова Сарн Сергій Євтушок на своїй сторінці у Facebook.

"В Києві є подібні малі архітектурні споруди, і вони приваблюють всіх охочих сфотографуватися", - продовжує сарненський мер. Такий подарунок, за словами Сергія Євтушка, місто отримало від Андрія Циганенка. Андрій Циганенко - директор сарненського ТОВ "Завод металевих виробів". Голова районної організації Партії регіонів. На виборах-2012 балотувався до Верховної Ради за мажоритарним округом № 156 як кандидат від Партії регіонів. Зайняв 5 місце.

"У нас в Сарнах останнім часом багато з'вляється цікавого і нового!!! Тепер будем чекати фотосесії біля вежі, так як і біля фонтана", - коментує новину у Facebook користувач Lesya Borotyuk. "Такі да!!!!!" - життєрадісно відповідає сарненський мер.

Дивимось, як виглядає Ейфелева вежа по-сарненськи!





Ейфелева вежа(фр. la Tour Eiffel) — архітектурна пам'ятка Парижа, розміщена на Марсовому полі, символ сучасної Франції. Вежу названо на честь її конструктора Густава Ейфеля. Сам Ейфель називав її 300-метровою вежею (фр. tour de 300 mètres), інша, народна назва — фр. La dame de fer (Залізна леді). Понад 40 років Ейфелева вежа була найвищою спорудою у світі. Нині її висота становить 324 метри.

Популярний туристичний об'єкт, щорічно приймає понад 6 мільйонів відвідувачів. Цікаво, що Ейфелева вежа була зведена як тимчасова споруда та використовувалася як символ і вхідна арка паризької Всесвітньої виставки 1889 року (проходила в палаці Трокадеро з 6 травня до 31 жовтня). Вежу збирались розібрати через деякий час після завершення виставки, але завдяки уже встановленим там радіоантенам це рішення було скасоване. Недарма кажуть, що немає нічого більш постійного, ніж тимчасове...





На правах реклами