Ми у Facebook
14.09.2013, 01:19

Рівнянам даруватимуть призи за... ходьбу

фото http://belriem.org/

Ви знаєте, що 15-хвилинна прогулянка може вдвічі скоритити кількість шоколаду, яку ви вживаєте? І це лише один із багатьох позитивів ходьби. Недарма на її честь навіть дату спеціальну встановили - Всесвітній день ходьби. Цьогоріч його вперше відзначать на Рівненщині. Як саме - дізнаєтесь далі!
Це незвичне спортивне свято відбудеться у Рівному 6 жовтня в обласному центрі, повідомив директор центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Микола Петренчук. Таким чином на Рівненщині популяризуватимуть ходьбу, як один із видів рухової активності. Як розповів Микола Петренчук, у Всесвітній день ходьби кожен бажаючий серед тих, хто зареєструється (зробити це можна в центрі "Спорт для всіх вже зараз", а можна - і в день змагань) отримає карту зі спеціальним маршрутом. Його потрібно буде пройти за визначений час. Ключовими точками на карті будуть спортивні об’єкти Рівного - наприклад, тренажерні зали. А по завершенню змагань, серед учасників дійства проведуть спортивну вікторину та розіграють призи.

Всесвітній день ходьби проводиться щороку в перші вихідні жовтня одночасно в більш як сотні країн. Ііціатором акції є міжнародна організація «TAFISA» - провідна організація в світовому русі масового спорту, яка налічує більше 200 членів і 130 країн-учасниць.

"Мій екстрим – моє життя!”: новий конкурс від OGO.ua!

Своя традиція свята ходьби є в голландському місті Неймеген - щороку туди з’їжджається близько 40 тисяч людей, аби взяти участь у чотириденному пішому переході. Для участі в подібному змаганні потрібен бадьорий дух і треноване тіло, але не всі можуть ними похвалитися, тому для вболівальників продумана дещо інша програма — музика, напої та частування, розповідають "Корисні поради для всіх".

Нагородили кращих спортсменів Рівненщини


Взагалі, Нейменген вважають батьківщиною піших маршів - саме в цьому місті в 1909 році пройшов перший з них. Спочатку піший марш замислювали як частину армійського вчення, але до нього підключилася дюжина цивільних осіб. З роками військових у маршах брало участь все менше, а цивільних все більше, і захід стало не армійським, а спортивним і культурним. Неймегенскій марш пропонує учасникам три маршрути - по 30, 40 і 50 км, кожен з яких потрібно пройти за чотири дні. Суттєвих обмежень за віком немає, змагатися можуть люди від 11 до 91 року. Учасники бажають отримати в нагороду медаль, а організатори - прагнуть звернути увагу світової громадськості на здоровий спосіб життя і важливість спорту в житті людини.

А наскільки масштабно Всесвітній день ходьби відзначать у Рівному - дізнаємось вже невдовзі!





На правах реклами