Ми у Facebook
16.09.2013, 10:40

Незабаром вулиці від снігу прибиратимуть за методичкою

На початку вересня набув чинності наказ Мінрегіонбуду та ЖКГ, який визначає методику підготовки міських вулиць і доріг до зими та нормативи з розчищення снігу.
Влада поки не знає, скільки потрібно снігоприбиральної техніки згідно з новою методичкою, але погоджується, що Києву потрібно щонайменше 175 додаткових машин, передають «Коментарі».

Наказ міністерства містить формулу, за якою можна розрахувати кількість необхідної спецтехніки та реагентів для кожного населеного пункту. Кількість протиожеледних матеріалів визначається, виходячи від частоти, інтенсивності і тривалості снігопадів. Парк спецтехніки потрібно формувати залежно від протяжності автодоріг, інтенсивності руху транспорту, кліматичної зони населеного пункту і технічних характеристик снігоприбиральних машин.

Як у Рівному розчищати дороги – порада експерта

Що стосується нормативів з розчищення доріг, то прибирати їх потрібно не пізніше ніж через 30 хвилин після початку снігопаду і повторювати через кожні 1,5-2 години. Зметений на узбіччя сніг вивозити не пізніше ніж через чотири доби, впевнені чиновники.

Проблеми зі снігоприбиральною технікою є чи не у всіх містах. У Львові більша частина з 130 машин уже списана, а влада Запоріжжя, визнавши свою неможливість утримувати в зимовий період 8 млн. кв. м доріг, закріпила окремі їхні ділянки за підприємствами та приватними компаніями, зобов’язавши їх розчищати дороги від снігу.

Комунальники чистять вулиці цілодобово, але цього не видно [+Фото]

Нагадаємо, минулої зими на Рівненщині через сніговий колапс був паралізований транспорт, спостерігалися перебої з постачанням продуктів у магазини.





На правах реклами