Ми у Facebook
16.09.2013, 13:10

Скандальний ректор з Рівненщини переховується у Каліфорнії [+Відео]

Екс-ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник, якого розшукують українські правоохоронці, перебуває у місті Сан-Маркос у штаті Каліфорнія США.
Про це повідомили у Генпрокуратурі у відповідь на депутатський запит Геннадія Москаля, пише Українська правда.

"До Генеральної прокуратури України 9 вересня 2013 року з Укрбюро Інтерполу надійшла інформація про встановлення місцезнаходження на території США (м. Сан-Маркос, Каліфорнія) Мельника П.В", - йдеться у відповіді.

Скандальний екс-ректор Мельник міг податися до Рівненщини

Генпрокуратура зазначає, що до США направлено запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні, відкритому стосовно екс-ректора податкової академії.



У неділю телеканал "Інтер" у вечірньому праймі показав сюжет про те, що в США не чули про перебування Мельника в Каліфорнії.



"У поліції, офісі федерального прокуратора, і навіть Інтерполі нам говорили: прізвище Мельник чують вперше", - йшлося у сюжеті телеканалу.

Як відомо, в України немає договору про екстрадицію зі США.

Скандального ректора Мельника затримали на кордоні з Рівненщиною

Екс-ректор був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.

Нагадаємо, про зникнення Петра Мельника стало відомо в п'ятницю, 9 серпня. А зник він 8 серпня після відвідин туалету. Він зняв електронний браслет та втік.

Його оголосили у всеукраїнський розшук. Скандального екс-ректора звинувачують у хабарництві у великих розмірах.

У вівторок, 27 серпня, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що правоохоронці з'ясували, де перебуває екс-ректор Петро Мельник.

Адвокат Мельника Місюна переконував, що екс-ректор знаходиться в Україні та перебуває на лікуванні. Він заявив, що той виходив з ним на зв'язок. До цього державна прикордонна служба України спростувала інформацію про затримання у Білорусі та передачу Україні екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника.





На правах реклами