Ми у Facebook
17.09.2013, 10:59

Юрій Луценко у Рівному: "Перемогти Януковича можливо"

Лідер громадського руху "Третя Українська Республіка", екс-міністр внутрішніх справ і екс-політв'язень, уродженець Рівного Юрій Луценко сьогодні впродовж цілого дня спілкується з рівнянами. Серія зустрічей розпочалась із прес-конференції, про що говорив на ній Луценко - дізнайтесь далі!
"Третя Українська Республіка", яку нині представляє Юрій Луценко - це, за його твердженням, не партія і не громадська організація, а "мережа людей, які не можуть спокійно спостерігати за нищенням Української держави". Назва руху, за словами Луценка, виникла "в результаті багаторічних роздумів і внутрішніх дискусій".

- Україна, за великим рахунком, усе ще залишається Українською радянською соціалістичною республікою, на фасаді якої вивісили синьо-жовтий прапор і тризуб, - пояснює Юрій Луценко. - Майдан бува приречений на поразку тому, що ми міняли лише керівників держави і відомств. Опозиція так і не навчилась говорити з виборцями мовою плану і мовою команди.

Саме такий план, як стверджує екс-польовий командир Майдану, він нині розробляє разом із однодумцями.

Серед присутніх на прес-конференції журналістів і громадських діячів не міг залишитись непоміченим екс-голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук. Нині він - член ініціативної групи громадянського руху "Третя Українська Республіка"
Серед присутніх на прес-конференції журналістів і громадських діячів не міг залишитись непоміченим екс-голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук. Нині він - член ініціативної групи громадянського руху "Третя Українська Республіка"


- Перед "Третьою Українською Республікою" стоїть три завдання. Перше - написати з допомогою інтелектуалів і експертів план нової країни. До кінця жовтня ми маємо його представити й запропонувати для обговорення в інтернеті. Це - ключові зміни, які потрібно провести в різних сферах життя, і технології їх виконання. Друге завдання - створення мереж довіри. Ця влада не піде від влади лише в результаті переможної для опозиції арифметики бюлетенів. Необхідна переможна арифметика на вулицях. Я не закликаю до нового Майдану. Лише погані генерали готуються до минулої війни. Як виграти війну цю - мені здається, я знаю. Не буде нічого, якщо не буде мільйонів людей, готових захищати права не в інтернеті, а на вулицях. І третє завдання - це робота з кандидатами у Президенти. Потрібно переконати їх у необхідності висунення єдиного кандидата у першому турі. Якщо опозиція розпорошить голоси між своїми кандидатами, дасть три близьких результати і на 10% відстане від Януковича - це не дасть людям можливості взяти участь у серйозному виступі за свої права. Ми повинні мати єдиного кандидата у Президенти від опозиції зі стартовим рейтингом 30%, а також план дій і команду.

Ведучим прес-конференції Юрія Луценка був депутат обласної ради Сергій Штурхецький
Ведучим прес-конференції Юрія Луценка був депутат обласної ради Сергій Штурхецький


- Мене не хвилює прізвище нового Президента - я дуже хочу, щоб воно було новим, і при цьому була нова поведінка влади і нове життя для людей. Наш народ готовий ризикнути за кількох умов - коли побачить конкретний план, коли побачить єдину команду, яка адекватна запропонованому плану коли побачить, що перемога - досяжна, - стверджує Юрій Луценко. Він особливо акцентує на тому, що опозиційний кандидат має ще до виборів назвати свою команду і запропонувати суспільству чіткий план дій. На підтвердження того, що саме така тактика затребувана народом, наводить досвід спілкування з тестем Степаном Нарембіком, який мешкає в Дубні.

- Ми сідаємо в бесідці і він каже: ну і за кого з них голосувати?.. І наводить приклади, які не надихають. А я тоді кажу: а якщо в нього буде ось такий генпрокурор ось з такою програмою, ось такий міністр з таким-то планом дій?.. Розумієте, люди повинні відчути, що зміна Президента змінить їхнє життя.



"Демонополізація", "деолігархізація", "деофшоризація" - такими термінами оперує Юрій Луценко, говорячи про необхідні зміни в економіці. Відтак, вважає він, кандидатура на посаду голови Антимонопольного комітету, яку має запропонувати майбутній кандидат у Президенти від опозиції - одна з найбільш важливих. "Ще більш важлива, ніж Генеральний прокурор", - уточнює екс-керівник української міліції.

- Я не знаю, де взятим такого "безбашенного" голову Антимонопольного комітету - приблизно, як я, - зізнається Луценко. - Мені, слава Богу, суд заборонив на три роки займати посади... Але що він має їздити в БТР - це точно.

Загалом, Юрій Луценко на зустрічі з журналістами традиційно був афористичним і іронічним. "Перл" від екс-ув'язненого: "Зараз стрьомно казати слово "покращення", але я, як двічі судимий, маю право"...





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ