Ми у Facebook
17.09.2013, 13:07

Рівненський міськвиконком: інфекції, незаконні кіоски, сварки та чимало іншого [ОНОВЛЮЄТЬСЯ]

OGO.ua пропонує читачам текстову трансляцію вересневого засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради.
Сьогодні, 17 вересня, на порядку денному виконкому 11 питань.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

14.20 Члени Рівненського виконкому збираються на засідання. Окрім них та ЗМІ у залі займають місця депутати обласної ради, громадські діячі, а також громадські активісти. Серед них, представники громадського руху "Захистимо Рівне!", які відстоюють земельну ділянку у парку Шевченка.

Рівненські активісти вимагають знести незаконний "Ліон" у парку [ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ]

14.30 Розпочинається засідання. Нагадаємо, у порядку денному 10 питань. Міський голова Рівного Володимир Хомко, наголосив на "падінні" промисловості. "Це і наші доходи," - зазначив він.

Тим часом заступник начальника міського управління охорони здоров"я Вікторія Покоєвчук розповідає про стан імунопрофілактики населення.

Зокрема, досі в карантині знаходиться дві вакцини. Одна з них - БЦЖ.


14.35 Караоке-бар на Відінській,9 просить дозволу на роботу до 5 години ранку. За пропозицією правоохоронних органів режим роботи продовжили, але на півроку.

Магазину "Обрій" на Гагаріна, 67 обмежили режим роботи до 22.00. Саме з такою пропозицією виступили мешканці будинку.


14.40 Члени виконкому розподілити 6 квартир придбаних ОДА поміж тими особами-чорнобильцями, які виграли суди.

Член виконкому Андрій Бортнік запропонував розподілити ці квартири між тими, хто виграв у суді, але згідно з чергою. За словами начальника відділу з обліку та розподілу житла Наталії Марщівської, саме у такій редакції, яку подали на розгляд виконкому, затвердила рішення комісія. Хто саме отримає ці квартири вирішать наступного місяця.

Адже згідно з рішенням суду квартири мають отримати квартири ті, хто стоїть у черзі далеко за першою десяткою.

- Є стаття, яка передбачає три роки позбавлення волі за невиконання рішення суду, - нагадав Хомко. - Тому мусимо...

За пропозицією депутат облради Віктора Ольховика, вирішили звернутися у суди вищої інстанції, аби врегулювати це питання.


14.53 Рівняни просять дозволи на перепланування квартир для покращення житлових умов. Жодних застережень до проекту рішення не було.

Так само п"ятеро рівнян отримали дозволи на добудову балконів.

14.57 Хомко погодився включити "Ліон" в перелік незаконних об"єктів у Рівному.

"Допоможіть мені, громадські організації. Давайте пікнік влаштуємо у інших місцях. Це ж немислимо, щоб київська фірма вирішувала, де і що можна добудувати у Рівному, " - зазначив Хомко.

"Кандидатуру" "Ліону" розглянуть на комісії для знесення і тоді винесуть на засідання виконкому.

- Інакше вони подадуть в суд, що не дотримали порядку, і вони його виграють, - зазначив мер.

Загалом, у затвердженому сьогодні переліку незаконно встановлених тимчасових споруд 5 кіосків.

15.05 Стратегічний план розвитку Рівного: нині впроваджується 6 проектів за умов співфінансування бюджету міста та мешканців.

Володимир Хомко зазначив, що ПРООН проводить у Стамбулі конференцію, куди запросили представників Рівного, як міста, де найкраще впроваджується спільний проект з енергозбереження.

15.10 "Ми завершили утеплювати один будинок, звичайну панельку. Це кооператив "Учитель". Цей будинок обладнаний тепловим лічильником. Тепер цікаво скільки нам вдасться зекономити," - зазначив мер.

За словами заступника міського голови Сергія Васильчука, "вартість опалення метру тепла становила 6.70, а цього року - 3.57 грн."

15.13 Без обговорення та зауважень прийняли члени виконкому проект рішення про преміювання за серпень 2013 та до Дня Незалежності України.

15.14 Засідання виконкому завершилося.





На правах реклами