Ми у Facebook
17.09.2013, 16:34

Радянські права відтепер можна не міняти

Депутати Верховної Ради 314-ма голосами підтримали законопроект, згідно з яким українці зможуть не змінювати водійські права радянського зразка на нові. Проте, водії зможуть зробити це при бажанні.
На офіційному веб-порталі Верховної Ради України зазначено, що депутати ухвалили Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" щодо врегулювання питання дії посвідчень водія зразків бланків, затверджених органами влади Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Заміна радянських прав обходиться водіям у 358 гривень

Відтепер посвідчення водія, що були видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, можуть бути замінені на посвідчення нового зразка за бажанням їх власника.

ДАІ радить рівненським водіям до 2014 року замінити "радянські права"

Ініціатор законопроекту Валентин Ничипоренко аргументував таку пропозицію тим, що більшість громадян, які мають водійські посвідчення радянського зразка - пенсіонери. На його думку, ці люди не часто користуються власним транспортом, не їздять за кордон. Відтак, і нагальної потреби в заміні прав - немає.





На правах реклами