Ми у Facebook
17.09.2013, 19:00

Головний ДАІшник Рівненщини Олександр Семенюк відповів на незручні запитання [ЧАСТИНА 1]

На порталі OGO.ua відбулась інтернет-конференція з начальником ВДАІ УМВСУ у Рівненській області Олександром Семенюком. Полковник відповів на усі запитання наших читачів.
Все місто знає, що в ДАІ за хабар можна отримати різні варіанти номерів типу 777 чи 111, причому ціна доходить до тисячі доларів США за комплект, і зрозуміло, що ці кошти йдуть зовсім не в бюджет. Доказів безліч - зупиніть любу машину з аналогічними номерами і запитайте власника, чи безкоштовно чи за гроші він отримав ці номери.
Я не вірю, що Ви не знаєте про це. Прокоментуйте це ганебне явище.


- Що стосується номерних знаків з комбінацією з однакових цифр. На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2007 №1076 наказом МВС України від 29.10.2007 №432 встановлено вартість номерних знаків легкових автомобілів, які мають комбінацію з чотирьох однакових цифр і в межах від 0001 до 0009, що видаються за бажанням власників легкових автомобілів.
Вартість всіх інших номерних знаків визначено постановою Кабміну 2007 року №1076 та наказом МВС України №432 від 2007 року для автомобілів становить 135 грн.
Таким чином, інформація щодо отримання зазначених номерних знаків за хабар не відповідає дійсності, оскільки видача номерних знаків обліковується і вона не можлива без оплати встановленої вартості.

Радянські права відтепер можна не міняти

Коли у Вас з’являться номерні знаки? Я вже два місяці не можу зареєструвати мотоцикл у МРЕВ на Костромській. Це ж бардак, а скоро зима, отож і переживаю.

- У поточному році було зареєстровано 1264 мотоцикли. Для порівняння, якщо у 2011 році на території області було зареєстровано 678 мотоциклів, у 2012 - 1207 мотоциклів, то тільки у липні-серпні 2013 року у ВРЕР ДАІ Рівненської області зареєстровано 580, а всього за 2013 рік - 1264. Тому у серпні поточного року відділом ДАІ було здійснено додатково замовлення на виготовлення ще 500 штук номерних знаків на мотоцикли. Згідно з отриманою з заводу-виробника інформацією у вівторок-середу наступного тижня буде виготовлено та передано до ВДАІ в Рівненській області необхідну кількість номерних знаків.
Щодо наявності бланків свідоцтв, посвідчень водія та номерних знаків на авто чи причепи, то ситуація з ними стабільна, поставки здійснюються вчасно.

Запитайте у прокурора прокуратури міста Рівне Андрія Джуса!

Пане Олександр! Кожному автомобілісту доводиться хоч раз побувати в МРЕО. Те, що там відбувається, м’яко кажучи, корупційні діяння, мабуть, про це лінивий не скаже.
Як приклад - потрібно зареєструвати авто. Експерти знаходять (а це вони вміють робити плюс часто просто вказують, що там якась недоречність скажімо затертий номер агрегату, хоча це спірна справа) і кажуть, що авто не підлягає реєстрації. Тут же підходить "рєшало" і за певну суму "рєшаєт вопрос".
Ще один приклад. Часто буває, що "немає бланку", "не привезли чогось", а особи, які тут як тут, усе вирішують. Аналогічно і з протоколами за порушення ПДР. Так ось питання, коли Ви особисто займетесь цим ганебним явищем, щоб раз і назавжди викорінити побори з людей?


- Згідно з п. 15 Порядку державної реєстрації, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1388 від 07.09.1998, державна реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортних засобів, без ідентифікаційного номера або із знищеними, пошкодженими чи підробленими (змінено один або кілька символів номера, замінено панель (табличку) або частину панелі (таблички) з номером) ідентифікаційними номерами складових частин (кузова, шасі, рами) не допускається.
Також не допускається державна реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортних засобів, крім випадків вибракування їх у цілому, номери двигунів яких мають ознаки навмисного знищення або підробки.
Тому під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортні засоби підлягають огляду (крім випадків перереєстрації транспортних засобів у зв’язку із зміною місця проживання власника та у разі відновлення втрачених або зіпсованих документів) з метою звірення ідентифікаційних номерів їх складових частин з номерами, зазначеними у поданих власником для реєстрації документах. Визначення їх справжності та проведення перевірки за Єдиним державним реєстром Державтоінспекції та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби, встановлення відповідності конструкції і технічного стану транспортних засобів обов'язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України.
Огляд проводиться уповноваженими працівниками підрозділів Державтоінспекції за місцем реєстрації транспортних засобів, а дослідження транспортного засобу - на письмову вимогу власника або уповноваженої ним особи фахівцями експертної служби МВС або судовими експертами державних спеціалізованих установ, іншими експертами, які атестовані з відповідного виду експертної діяльності та внесені до державного Реєстру атестованих судових експертів. Відповідальним за справжність ідентифікаційних номерів транспортного засобу записам, що зазначені у реєстраційних документах, є його власник.

Антонюк Анатолій Миколайович запитує: Пане Олександре! Хотілось би взнати, коли надійде відповідь на мою заяву, яку я надіслав ще на початку серпня на рахунок інформації по дорозі в с. Велика Омеляна вул. Шевченка, чи Ваші підлеглі забули закон про надання інформації та строки її надання? Дякую!

- Ваша заява у нас зареєстрована 13 серпня 2013 року. Згідно чинного законодавства, на її розгляд дається місячний термін. Працівниками ВДАІ Вашу заяву було розглянуто, зареєстровано під номером 35/3-5169 від 11.09.2013 року та дано роз’яснення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ