Ми у Facebook
17.09.2013, 18:03

Поет Олександр Ірванець у Рівному розповів про футбол, вареники та твори за 33 роки [+Фото]

У Рівному відбулася презентація нової збірки поета Олександра Ірванця “Вибране за 33 роки”. Найпалкіші прихильники творчості бу-ба-біста мали можливість поспілкуватися з автором, послухати його старі та нові твори, а також отримати автографи.
До книги увійшли вибрані вірші за 33 роки творчої діяльності поета, вірші останнього року і славнозвісні “вірші з приводу”.

- У цій збірці можна прочитати поезії, написані ще коли я був тонким ліриком, значно тоншим, ніж зараз (сміється), так і сатиричні твори, які мені теж вдається добре писати”, — поділився на зустрічі з рівнянами автор.

Олександр Ірванець розповів, що поезію треба читати по-особливому:

- Поетична збірка не призначена для того, щоб читати її від першої до останньої сторінки. Читаєш першу, третю, десяту, отримуєш емоційний імпульс і відкладаєш, а потім повертаєшся знову.



Поет поділився з читачами враженнями від участі у ХХ Форумі видавців у Львові, який відбувся минулого тижня. Під час заходу Олександр Ірванець презентував свіжу збірку львівській публіці.

Олександр Ірванець презентуватиме у Рівному "Вибране за 33 роки" [Анонс]



Твори Олександра Ірванця видаються не лише українською, а й у перекладі на іноземні мови. Зокрема, роман "Рівне/Ровно" можна прочитати німецькою, білоруською, польською. Письменник і сам відомий як перекладач. Наразі очікується вихід творів польської драматургії, які переклав на українську мову Олександр Ірванець. Крім того, поет розповів, що колекціонує монети та цікавиться футболом, а також любить смачно поїсти, особливо вареники з картоплею за польським рецептом.



Збірка “Вибране за 33 роки” побачила світ у київському видавництві Laurus. На презентації був присутній директор видавництва Борис Шавлов. Він розповів, що Laurus спеціалізується переважно на виданні нон-фікшн літератури, тому серія “Числа” стала новим етапом у розвитку видавництва. До поетичної серії, окрім віршів Олександра Ірванця, увійшли збірки Петра Мідянки, Лева Рубінштейна та Бахіта Кінжеєва.








На правах реклами