Ми у Facebook
18.09.2013, 12:16

Головний ДАІшник Рівненщини Олександр Семенюк відповів на незручні запитання [ЧАСТИНА 2]

На порталі OGO.ua відбулась інтернет-конференція з начальником ВДАІ УМВСУ у Рівненській області Олександром Семенюком. Полковник відповів на усі запитання наших читачів.
Чому Ваші підлеглі керуються якоюсь таємничою постановою міського голови про заборону рухом через центр міста, а не ПРАВИЛАМИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ, які видав КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ. Адже в ПДР чітко вказано застосування знаку 3.1

У Рівному вулицю Соборну закриють для проїзду приватного транспорту

- Відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про дорожній рух» організація дорожнього руху на території міста Рівного згідно з відповідними генеральними планами, проектами детального планування та забудови населених пунктів, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, комплексних транспортних схем і схем організації дорожнього руху відноситься до компетенції Рівненської міської ради та Рівненського міськвиконкому. Таким чином розпорядження міського голови, по-перше, не є якимось таємничим розпорядженням, а має законний характер і чинне на сьогоднішній день. Це розпорядження було видано в січні 2012 року за №39 р, в якому зазначено відновити на ділянці вулиці Соборній від вулиці Чорновола до вулиці Дубенської заборонні знаки 3.1. на перехрестях з вулицею Соборною.
Однак, в зв’язку зі змінами у Правилах дорожнього руху місцевою владою розглядається питання використання вулиці Соборної приватними транспортними засобами, оскільки всі розуміють, що перевантаженість вулиці Соборної призведе до погіршення пропускної здатності транспорту загального користування (громадського транспорту).

Чому мені не дозволяють їздити по Соборній, а змушують їхати через проспект Миру і навкруги. Я живу в будинку, де був колись "Будинок Мрії", і я можу їхати по Соборній, бо правила мені цього не забороняють.

- Згідно Правил дорожнього руху дія дорожнього знаку 3.1. не поширюється на транспорті засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які працюють чи проживають у зоні дії даного знаку. У такому випадку транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення.

Яке мають право ваші підлеглі в мене перевіряти багажник і т.д без ордера. Я живу на даний час за кордоном. Приїжджаю на іноземних номерах, то кожен мене зупиняє. А один провіряв всю машину, багажник, бардачок (яке мав на це право??? ) і на кінець мене питає, чи я ножиків з битами не вожу. Він був на Шкоді і в білій сорочці - це напевно з обласного відділення?

Головний ДАІшник Рівненщини Олександр Семенюк відповів на незручні запитання [ЧАСТИНА 1]

- Працівники Державтоінспекції під час виконання службових обов’язків, у відповідності до вимог Закону України «Про міліцію», мають право зупиняти транспортні засоби, на підставах передбачених вищевказаним законодавчого актом, а також оглядати їх та перевіряти у водіїв документи на право користування й керування ними.
Огляд - це дія, при якій водій самостійно відкриває багажник чи салон авто та показує співробітнику ДАІ, що є всередині. Це означає, що працівник ДАІ може попросити водія відкрити багажник, але не має права самостійно проводити таку дію.
Також, у рамках проведення оперативно-профілактичних заходів, що організовуються та проводяться в ОВС профілактики з метою профілактики та попередження скоєння злочинів, на працівників ДАІ покладена функція виявлення та припинення фактів незаконного перевезення наркотичних речовин, зброї, вибухівки та інших предметів, які підпадають під кримінальну відповідальність. Виявлення таких фактів можливо лише при проведенні огляду транспортного засобу. У випадку відмови водія від проведення такого огляду у працівника Державтоінспекції можуть виникнути підстави вважати, що у транспортному засобі можуть знаходитися вищевказані предмети, що веде в подальшому до виклику на місце події працівників слідчо-оперативної групи.
Щодо зупинки працівниками ДАІ транспортних засобів іноземної реєстрації, то ОВС та митними органами України періодично проводяться спільні загальнодержавні цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Митний контроль». Мета даних заходів - здійснення контролю та припинення фактів незаконного перебування на території України транспортних засобів іноземної реєстрації та порушення їх водіями правил митного режиму.

Коли наведете порядок біля базарів? Паркуються де хочуть: на газонах, тротуарах, перекривають заїзди і виїзди. Неможливо ходити по тротуарах. Бачив випадок, коли швидка не могла проїхати у двір тому, що хтось поставив свою автівку і пішов на базар. Розберіться. Інакше буду звертатися до МВС або Кабмін з питання бездіяльності працівників ДАІ.

У Рівному ДАІ штрафуватиме паркувальників на тротуарах

- Питання паркування транспортних засобів є проблемою державного значення і не є лише проблемою міста Рівне, оскільки кількість транспортних засобів, які пересуваються нашим містом, постійно збільшується.
Разом з тим, у межах нашої компетенції працівники ВДАІ Рівненського міськвідділу постійно складають адміністративні протоколи на водіїв, які залишають свої автомобілі поблизу базару з порушенням ПДР. Для прикладу, лише в день працівники ДАІ складають до 10-ти таких адмінпротоколів. Однак, хочу зауважити, що коли є наряд працівників ДАІ, то більшість водіїв не підходять до своїх автомобілів, щоб інспектори не склали на них протокол. На жаль, не всі водії розуміють, що залишивши свої автомобілі на тротуарі чи пішохідних переходах, вони тим самим створюють небезпечну ситуацію для інших учасників дорожнього руху, які не мають іншого виходу, як виходити на проїзну частину дороги для того, щоб дістатися до місця призначення.

Коли наведете лад зі стоянкою автомобілів на зупинці громадського транспорту навпроти автовокзалу? Інколи там групується стільки таксистів, що маршруткам і тролейбусам місця не вистачає? Чому там завжди лише порушники і жодного патруля ДАІ, які б слідкували за виконанням ПДР?

- По даному питанню можу сказати наступне, що працівники ВДАІ міста Рівне також складають адмінпротоколи на водіїв таксі, які порушують правила зупинки. Однак, хочу звернути увагу на те, що наряд працівників ДАІ не може постійно знаходитися на даній ділянці дороги, адже в день у місті працює по три-чотири наряди із числа працівників ДАІ, і вони у першу чергу мають забезпечувати безпеку дорожнього руху на аварійно небезпечних ділянках обласного центру, яких є в Рівному – 16.

Коли перестануть вимагати хабарі у МРЕО за перереєстрацію машин?

- У разі, якщо у Вас виникнуть будь-які питання чи проблеми під час проведення операцій з транспортними засобами в центрах надання послуг, пов’язаних з використанням транспортних засобів в Рівненській області, прошу негайно телефонувати особисто мені за телефоном 679-005.

Головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко відповів на незручні запитання

У мене більш прагматичне питання. Коли ДАІ наведе лад на вул. Пушкіна та провул. Малий Узвіз, щодо порушення працівниками Управління МВС та міськвідділу правил зупинки та стоянки автомобілів?

- Працівники Державтоінспекції систематично складають адміністративні протоколи відносно порушників ПДР, які порушують правила зупинки стоянки. На жаль, наявною кількістю особового складу ВДАІ міста Рівне неможливо зафіксувати та припинити кожне порушення правил зупинки та стоянки.

Що ви можете сказати стосовно маршруту №35? На кого він оформлений? Бо все місто гуде, що справжній власник - ви.

- Говорити про власника маршруту, як конкретної особи, не можна, оскільки маршрут №35 «Вул. В. Дивізії – ЗОШ №19» у м. Рівне на паритетних засадах обслуговують близько 20-ти перевізників, які виграли конкурси на обслуговування маршрутів загального користування. Подібна ситуація характерна для більшості міських маршрутів обласного центру.
Для отримання більш детальної інформації стосовно того, які саме перевізники обслуговують вказаний маршрут, рекомендую звернутися до замовника перевезень.

Чи є у Вас сестра, котра проживає десь на півдні України?

- Так, у мене дійсно є двоюрідна сестра, яка живе у місті Севастополь





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ