Ми у Facebook
18.09.2013, 13:02

На Рівненщині вирок убивці трьох людей залишили без змін

Апеляційний суд Рівненської області 9 вересня 2013 року залишив у силі вирок суду присяжних Рокитнівського районного суду від 27 червня стосовно 24-річного мешканця Закарпатської області, який вбив трьох осіб.
Про це інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

Його засуджено за ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб з корисливих мотивів і розбій) та призначено міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, а апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника – без задоволення.

14 ударів ножем — за 12 тисяч здобичі

Доведено, що чоловік 9 березня 2013 року у селі Рокитне проник у приватне помешкання і заподіяв численні тяжкі тілесні ушкодження господарям: 78–річному Василю, його 73-річній дружині Варварі та їх 44-річній дочці Вірі, від яких останні померли на місці. Загиблі виявилися родичами співмешканки обвинуваченого: її дідусем, бабусею та матір’ю.

З місця злочину чоловік викрав близько 12 тисяч гривень, після чого втік на Закарпаття, де його затримали правоохоронці.

На Рівненщині перший суд присяжних засудив 24-річного вбивцю трьох людей довічно

Вперше у Рівненській області розгляд кримінального провадження відбувся у суді першої інстанції за участі присяжних відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України. Державне обвинувачення підтримано прокурором Рівненської області Василем Присяжнюком.

«Під час судових засідань підсудний визнав свою вину та розкаявся. Однак, зважаючи на жорстокість та зухвалість вчиненого злочину, я орієнтував суд призначити йому покарання у виді довічного позбавлення волі. Така позиція була підтримана присяжними та судом апеляційної інстанції», – розповів прокурор області Василь Присяжнюк.





На правах реклами