Подати
оголошення

Ресторан Манхеттен
19.09.2013, 11:10

Які гриби слід класти рівнянам у кошик?

Ось і настала осіння пора, і одні в цей час ідуть за грибами до лісу, при цьому збагачуючи свої легені свіжим, лісовим і не загазованим повітрям, а інші їдуть на ринок або в магазин за придбанням грибів. Але як першим, так і другим потрібно знати, які ж гриби варто брати у свій козуб.
Отже, спочатку потрібно уважно і ретельно оглянути гриб, який ви зібралися покласти до себе в кошик.

По-перше, потрібно добре знати назву і вид гриба, щоб ні в якому разі не сплутати його з небезпечними отруйними грибами. Якщо ж ви купуєте гриби в магазині чи на ринку, то краще брати ті гриби, які ви добре знаєте, такі, наприклад, як печериці або, приміром, гливи.

По-друге, дуже важливий при розпізнаванні і зовнішній вигляд гриба. За зовнішнім виглядом гриб повинен бути, як правило, з чистою та пружною шкіркою, без різних червоточин, досить пружним на дотик і щільним, але, у жодному разі не перерослим. Зверніть пильну увагу також і на колір гриба, оскільки він не повинен бути потемнілим. Колір гриба розскаже і про час зберігання гриба.

Навіть завзяті грибники не завжди знають усі різновиди грибів, їх властивості та особливості. Отож, чим же так приваблює похід за грибами? Чим корисні гриби? І взагалі - що повинен знати грибник?

Рівненська область: гриби на радіацію перевірять безкоштовно

Похід за грибами тільки з вигляду здається нудним заняттям. Насправді пошук грибів надзвичайно захоплюючий. Тут, крім приємної та корисної прогулянки по лісу, людина розвиває вміння концентрувати свою увагу, вчиться бачити те, що приховано. Ну, а бажаним призом, звичайно ж, є повний кошик грибів.

Гриби - унікальний натуральний продукт, що має низку корисних властивостей. У них містяться необхідні людині амінокислоти, клітковина, мікроелементи та вітаміни.

Але водночас гриби - продукт, який організм складно засвоюює, тому їх приготування завжди пов'язане з рядом особливих умов. Наприклад, для кращого засвоєння гриби слід дрібно нарізати і варити до тієї пори, поки вони не стануть м'якими.

Поради рівнянам: як вберегтися від отруйного гриба

Будь-який грибник повинен знати відмінності їстівних грибів від отруйних. Недосвідченим грибникам рекомендується обходити стороною сумнівні та невідомі різновиди грибів. Небезпеку можуть становити також гриби, що ростуть неподалік автомобільних трас, промислових об'єктів, поблизу звалищ і т. д. Потенційну загрозу здоров'ю людини несуть старі або покриті цвіллю гриби.

ФОТОГАЛЕРЕЯ: Їстівні гриби

Лісові трофеї після збору обов'язково слід ретельно перебрати і без жалю викинути всі екземпляри, які викликають хоч найменші підозри у своїй "їстівності".

Рівненська область: стартує конкурс "Грибник - 2012"

Нижня частина грибної ніжки з частками землі обрізається, а з капелюшків таких грибів, як підосичники, маслюки, підберезники - знімається слизька плівка.

Не можна пробувати сирі, необроблені гриби! Перед вживанням лісові трофеї необхідно двічі відварити в емальованому посуді (звісно, щоразу змінюючи воду). Отриманий відвар зливають, а самі гриби - обсмажують, тушкують або відварюють.

Чому треба бути обережним під час збирання грибів
Коментарі: