Ми у Facebook
23.09.2013, 15:28

На Рівненщині готуються до нового сезону оформлення субсидій [+ПОРАДИ]

Зовсім мало часу лишилося до початку опалювального сезону. Чимало рівнян планують скористатися житловими субсидіями. Заступник начальника відділу з прийому державних допомог Лариса Ференчук роз’яснила читачам OGO.ua, коли, куди і з якими документами звертатись рівнянам.
Субсидія призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житла, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації.

Для призначення субсидії громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи та майновий стан і подає до органу праці та соціального захисту населення разом з довідками про доходи кожної особи, зареєстрованої в житловому приміщенні, за останні шість місяців перед місяцем звернення (пенсіонерам, які отримують пенсію в управлінні Пенсійного фонду м.Рівне подавати довідки про доходи не потрібно).

Субсидія призначається з місяця звернення на шість місяців або на опалювальний період.

У разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги, субсидії призначаються протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів.

Якщо у складі зареєстрованих та таких, що проживають у житловому приміщенні, осіб є діти, інваліди I або II групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого у житлі громадянина не перевищує прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць та якщо у житловому приміщенні зареєстровані та проживають тільки непрацездатні громадяни (пенсіонери та неповнолітні діти), розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норми становить 10% середньомісячного сукупного доходу.

В інших випадках розмір плати за житлово-комунальні послуги становить 15% середньомісячного сукупного доходу.

Норма володіння та користування житла становить 21 кв.м на власника (наймача) і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10,5 кв.м на всіх зареєстрованих, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі – на загальну площу незалежну від розміру квартири. Якщо уповноважений власник (наймач) перебуває в шлюбі, проживає окремо від чоловіка (дружини) сам або з неповнолітніми дітьми, субсидія призначається лише на норму володіння житла без врахування додаткових 10,5 кв.м на сім’ю.

Із нового року рівнянам буде простіше отримати субсидії

Субсидія не призначається, якщо:

* у житловому приміщенні зареєстровані працездатні громадяни працездатного віку, які не працювали, не навчались за денною формою та не були зареєстровані в службі зайнятості протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії (крім громадян, які доглядають за дітьми до досягнення трирічного віку; які доглядають за дітьми згідно висновку ЛКК, але не більш, як до досягнення шестирічного віку; які мають трьох і більше дітей до 16 років; які доглядають за інвалідами 1 групи або дітьми-інвалідами до 18 років, або інвалідам 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку; а також фізичних осіб, які надають соціальні послуги)
* уповноважений власник (співвласник) або будь-яка особа, що зареєстрована разом з ним, здає за договором у найм або в оренду житлове приміщення
* уповноважений власник (співвласник) та особи, які зареєстровані разом з ним у житловому приміщенні мають у своєму володінні (користуванні) або у володінні (користуванні) дружини (чоловіка, неповнолітніх дітей) у сукупності більше ніж одне житлове приміщення, загальна площа яких у сумі перевищує встановленні норми володіння чи користування загальною площею житла.
* уповноважений власник (співвласник) житла, наймач житла, власник житлового приміщення, якому відкрито особовий рахунок, та особи, зареєстровані разом з ним у житловому приміщенні (будинку), мають у своєму володінні чм володінні дружини (чоловіків, неповнолітніх дітей) два або більше транспортних засобів (механізмів), що підлягають державній реєстрації та обліку в Державтоінспекції. При цьому не враховуються транспортні засоби, одержані чи придбані на пільгових умовах через органи праці та соціального захисту населення, а також транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації протягом більш як 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більш як 15 років з дати випуску.

- будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири(будинку), транспортного засобу, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку тощо або оплатив послуги з навчання, будівництва, ремонту квартири (будинку) або транспортного засобу, телефонного (в тому числі мобільного) зв»язку тощо, крім житлово-комунальних послуг та медичних послуг, на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для зазначених осіб.

- під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов сім’ї державним соціальним інспектором з’ясовано, що будь-хто із складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майновий стан (здає у найм (оренду) житлове приміщення (будинок) або його частину; працює без оформлення трудових відносин; отримує дохід від інших видів діяльності зазначених у декларації).

У випадках придбання житлового приміщення (будинку) субсидія призначається не раніше ніж через рік з місяця придбання.

Для зручності громадян прийом документів проводиться у філіях управління праці, які знаходяться на територіі ЖКП:

ЖКП “Західне” вул. Вербова, 20, тел. 5-00-78

ЖКП “Галицьке” вул. Відінська, 40-а, тел. 64-33-44

ЖКП “Покровське” вул. Гребінки, 8-а, тел. 22-57-25

ЖКП “Промислове” вул. Будівельників, 1, тел. 24-15-88

ЖКП “Сонячне” вул. Вербова, 20, тел. 5-53-95

ЖКП “Перспективне” вул. Будівельників, 1, тел. 24-32-65


Про це OGO.ua повідомили в Управлінні праці і соціального захисту Рівненського міськвиконкому.





На правах реклами