Ми у Facebook
24.09.2013, 19:03

Усі вивіски хочуть перекласти українською мовою [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

Вивіски установ, торговельних об'єктів, розважальних закладів у місті повинні бути тільки українською мовою. Таке рішення прийняли на сесії депутати Тернопільської міськради.
Вивіски і таблиці повинні бути виключно державною мовою. Також передбачено, яка конкретно інформація повинна на них міститися.

"Таким чином тернополяни тепер з вивісок будуть знати, хто і який вид діяльності здійснює за тією чи іншого адресою", - зазначив міський голова Сергій Надал.

Крім того, депутати змінили вимоги до об'єктів літньої торгівлі.

"Пивні намети - це пережиток минулого, від якого давно відмовилася вся Європа і вже відмовляються усі міста України. Тому ми затвердили єдину формулу, за якою можна буде ставити об'єкт літньої торгівлі", - розповів Надал.

Також міськрада прописала, як повинні виглядати фасади будинків.

"Не може бути так, що один будинок зелений, інший - рожевий. Вони повинні мати єдиний вигляд", - зазначив мер Тернополя.

Подібна ситуація характерна для багатьох українських міст. Не виняток і Рівне: пройшовшись центром міста, мимоволі звертаєш увагу на те, що більшість вивісок різних фірм та магазинів — іншомовні. А ось українські назви відшукати не так то й просто.

У центрі Рівного більшість вивісок — іншомовні [+Фото]

А як Ви думаєте, чи не варто таке зробити у Рівному?

Висловлюйте свої думки у коментарях.





На правах реклами