Ми у Facebook
25.09.2013, 09:04

Підготовку до зими Рівного гальмують ОСББ?

У Рівному вже активно готуються до початку опалювального сезону. На під’їздах багатоповерхівок з’явилися оголошення про пробний пуск тепла. Проте не все так райдужно, як може видатись на перший погляд.
Як розповів начальник міського управління житлово-комунального господарства В’ячеслав Бережнюк, нині триває активна підготовка до експлуатації житлового фонду в зимовий період.

Опалювальний сезон для шкіл і лікарень Рівненщини розпочнеться з 1 жовтня

– Робота вже розпочалася, ми почали готувати житловий фонд до роботи у опалювальний період, зокрема подачі тепла в будинки, почалися перевірки стану опалювальних систем. На жаль, є проблеми і ми їх бачимо, – зазначив В’ячеслав Бережнюк. – Зокрема, це стосується ОСББ і тих приватних структур, які взялися надавати послуги з утримання будинків.

У рівненській комуналці в першу чергу шукатимуть корупцію

За словами головного комунальника Рівного, вже більшість житлово-комунальних підприємств зробили перевірки та склали акти про готовність будинків до експлуатації.

Незабаром вулиці від снігу прибиратимуть за методичкою

– Але є проблема по об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, – нарікає Бережнюк. – Із більше 100 ОСББ лише два десятки підготували акти про готовність експлуатації у зимовий період. Нездача таких актів говорить про неготовність будинку і неможливість подачі тепла у нього. Відповідальність за це несе той, хто взяв на себе управління цим будинком, керівник того чи іншого об’єднання. Тому вимушені будемо іще раз ними зустрічатися, наголошувати на цьому. Бо якщо тепло не подасться вчасно, люди прийдуть не до голови ОСББ, а в ЗМІ, говорити, яке погане міське керівництво, яке не дає тепло.





На правах реклами