Ми у Facebook
25.09.2013, 11:35

У Рівному досі не роблять щеплень від туберкульозу - вакцина на карантині

В області щораз краща ситуація з вакцинацією. У міському управлінні охорони здоров'я стверджують, що після спільної агітаційної кампанії із місцевими ЗМІ кількість охочих зробити щеплення в Рівному значно збільшилась і сягнула половини від потреби. Між тим досі у карантині лишаються дві вакцини.
Рівняни охочіше почали робити щеплення, хоча до запланованих показників іще далеко. На це є об’єктивні причини, переконує заступник начальника Рівненського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук. Наприклад, відмова від вакцинації або нерегулярні поставки вакцини.

– За результатами останнього місяця роботи вдалося суттєво покращити план з виконання профілактичних щеплень. Ми вже отримали третину від тієї кількості вакцини, яка потрібна нам на рік. Вакцинація продовжує залишатися основним і найефективнішим методом захисту від інфекційних хвороб. Управління охорони здоров’я долучилося до санітарно-освітньої роботи. Це мало велику силу, адже кількість людей, які звернулися за профілактичними щепленнями, суттєво збільшилась, – розповіла Вікторія Покоєвчук під час засідання виконкому.

Проте дві вакцини все ще знаходяться у карантині. Мова про БЦЖ та Пентаксин. Як уже писала “ГАЗЕТА”, у серпні до редакції звернулася рівнянка, яка мала вакцинувати свою доньку, але не змогла — щеплення відмінили:

– У карантин вакцина попадає у тому випадку, якщо стаються якісь непередбачувані випадки зі смертельними наслідками в межах України. На жаль, сьогодні ці дві вакцини в карантині. Всі інші вакцини, які необхідні у більшій чи меншій мірі, є, особливо в дитячих поліклініках, – продовжує пані Покоєвчук. – Є проблема з поставкою дифтерійно-правцевою вакциною для дорослих, але надіємося, що до кінця року ситуація дещо зміниться.

За словами заступника голови Рівненського управління охорони здоров’я, вакцину для профілактики 10 інфекційних захворювань, які називаються керовані інфекції, МОЗ закуповує централізовано.

– Ми також отримуємо ці вакцини централізовано. Цього року дещо змінився механізм доставки. Раніше ми отримували в міські санепідстанції, а тепер управління охорони здоров’я отримує їх напряму на базі КП “Облспецпостач”, яка знаходиться у Костополі. Це суттєво покращило використання цієї вакцини і зменшило до мінімуму застої вакцини на всяких “перевалочних” базах, – каже посадовець.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ