Ми у Facebook
26.09.2013, 14:04

У Чернігові розпочинається фестиваль Chernihiv Jazz Open 2013

У п'ятницю, 27 вересня, у Чернігові будуть грати джаз. У цей день починається IV міжнародний фестиваль Chernihiv Jazz Open 2013. Захід, який люблять і чекають як чернігівці, так і численні гості міста.
Поціновувачі джазу з різних міст України та Білорусі їдуть у північну столицю України, щоб насолодитися прекрасною живою музикою і вражаючою аурою затишного і стародавнього міста.




П'ятничного вересневого вечора фестиваль відкриють гості з Ізраїлю Amos Hoffman і Lenny Senderskiy, які презентують програму, де східний колорит поєднується з європейським джазом, а ліванський уд - з саксофоном.



За ними на сцену вийде тріо російських джазових гітаристів: Ільдар Казаханов, Андрій Рябов і Гасан Багіров у супроводі українського ритму. Троє джазових гітаристів на одній сцені - це вже незвично. А їхні імена широко відомі за межами Росії.




Завершить перший фестивальний концерт цікавий італійський дует Kekko Fornarelli і Roberto Cherillo. Віртуозне фортепіано, один з кращих чоловічих джазових вокалістів Європи і багато сучасних технічних фішок - цікавий і очікуваний слухачами мікс.

У другий фестивальний день на велику сцену вийдуть ще три колективи.




Відомий польський піаніст Kuba Stankiewicz презентує авторську сольну програму, присвячену пам'яті відомого польського композитора Войцеха Кілара.




Молоде, але дуже перспективне французьке тріо Benjamin Faugloir Project готує цікавий і самобутній матеріал, який занурить глядача в атмосферу південного Марселя.




А завершить фестивальну програму український Big Jump Band. Колектив, який склався з кращих молодих і вже досвідчених музикантів України. Музика біг- бенду і його солістів Аніко Долідзе, Міті Герасимова та Еріка Бергене занурить нас в золоту еру джазу - 30-ті роки минулого сторіччя.

Серед додаткових подій чернігівського джазового фестивалю - яскравий джаз-парад центральними вулицями міста, виставка робіт відомого українського фоторепортера Олександра Зубка, відкриті концерти на «Зеленій сцені», джазова фан-лавка, джем-сейшн та афте-паті фестивалю.


Фестиваль проходить за підтримки Посольства Франції, Французького інституту в Україні, Польського інституту в Україні, Посольства держави Ізраїль в Україні. Генеральний партнер фестивалю - ТМ Staropramen.

Більш детальну інформацію про фестиваль можна отримати на сайті www.chejazz.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
У холодну осінь рівнян зігріє феєричний джаз [Анонс]
Український гурт "Pur:Pur" зіграє унікальний акустичний концерт у Рівному [Анонс]





На правах реклами