Ми у Facebook
26.09.2013, 20:42

Рівненський "Кардинал": у новий сезон - з перевіреними бійцями і ... старим паркетом

Напередодні старту у Екстра-лізі керівництво рівненського міні-футбольного клубу "Кардинал-Рівне" покликало до себе в гості журналістів. "Кардиналівці" підбили підсумки міжсезоння й поділилися планами на наступний сезон.
Рівненський "Кардинал" підійшов до старту у Екстра-лізі у гарному настрої. Команда провела чи не найбільш насичене міжсезоння за останні роки.

- Команда прийняла участь у потужному міжнародному турнірі у Кувейті, - розповів віце-президент МФК "Кардинал-Рівне" Михайло Кондратюк. - Для нас було великою честю представляти у цих змаганнях Україну. Виступом ми задоволені, адже лише у фіналі поступилися команді з Єгипту. Чимало рівнян слідкували за перебігом турніру і ми відчували там цю підтримку. Пізніше був турнір у Польщі, де також зібрався досить сильний склад учасників. "Кардинал" став бронзовим призером змагань.

Михайло Кондратюк
Михайло Кондратюк


Позитивно оцінив підготовку "Кардинала" й президент клубу.

- Я також задоволений передсезонною підготовкою, - говорить президент МФК "Кардинал-Рівне" Володимир Валявка. - Ми зіграли багато матчів з сильними командами, отримали неоціненний досвід.

На фоні загалом позитивного міжсезоння, головним негативом для "Кардинала" стала втрата одного з провідних гравців команди - Олександра Бондаря.

- Головна причина уходу Олександра з команди - гроші, - заявив президент МФК "Кардинал-Рівне" Володимир Валявка. - Він показав гарну гру у Кувейті і його запрошували в різні країни. Він обрав Україну, але пішов у команду, де йому запропонували вдвічі більшу зарплату, ніж у нас. Ми розсталися нормально. Днями я був в Угорщині, на відбірковому матчі збірної України. Там зустрівся з Олександром, у якого якраз був День народження. Я привітав його. У нас нормальні ділові стосунки.

Володимир Валявка
Володимир Валявка


Окрім Бондаря команду ніхто не залишив, проте й зіркових новачків рівненським шанувальникам чекати не слід.

- У Кувейті себе добре показали Сергій Тригубець та Андрій Чернієнко, - сказав головний тренер МФК "Кардинал-Рівне" Сергій Піддубний. - Пізніше до них "підтягнулися" Артем Фаренюк та Дмитро Ситник. Також гарну гру показує новачок Віталій Лісніченко, який переїхав з Сум. Можливо будуть ще кілька новачків.

Новачки, які можливо поповнять "Кардинал" - талановита молодь.

Сергій Піддубний
Сергій Піддубний


- Ті фінанси, що у нас є, не дозволяють нам взяти висококваліфікованих граців, які б уже зараз дали результат, - додає президент клубу Володимир Валявка. - Тому ми беремо молодих гравців, на перспективу.

Одним з новобранців "Кардинала", ім'я якого озвучив Сергій Піддубний, може стати молодий гравець зі Львова Ярослав Писько. Також за першу команду уже заявлені молоді "кардиналівці" Владислав Гарбарук, Володимир Кручок та Юрій Свинарчук.

Незважаючи на те, що у складі "Кардинала" переважатиме молодь - завдання на сезон перед командою досить високі.

- Ми здатні конкурувати й на рівних боротися з усіма командами, - говорить Володимир Валявка. - Ми прагнемо здобути один з комплектів медалей Чемпіонату й привезти до Рівного Кубок України.



Не могли не зачіпити й ще однієї проблеми, яка турбує клуб та вболівальників уже досить тривалий час - торувати шлях до медалей і кубка команда знову буде на старому паркеті.

- Всю роботу, яка залежала від мене, ми зробили, - пояснив президент клубу Володимир Валявка. - Ми знайшли компанію, яка готова встановити паркет, підготували кошторис й надали його на погодження спеціальній комісії. Наразі є об'єктивні обставини, чому це питання далі не рухається - необхідність демонтажу старого покриття, що майже вдвічі збільшує кошторис. Зараз питання відкладене, але я сподіваюся, що міська влада таки знайде кошти на чи не єдиний пристойний спорткомплекс в місті Рівному. А в цьому сезоні ми будемо грати на старому паркеті.

За словами Володимира Валявки, на вкладання нового паркету необхідно 400 тисяч гривень, не враховуючи затрат на демонтаж.

Уже найближчої неділі, 29 вересня, "Кардинал" стартуватиме у Екстра-лізі матчем проти харківського "Локомотива". Перед грою рівняни мають кілька кадрових втрат, зокрема, у Харкові команді не допоможуть травмовані Андрій Чернієнко, Мар'ян Маринюк та Юрій Когут, а Сергій Тригубець пропустить гру через дискваліфікацію. Проте, навіть за відсутності гравців основи, "Кардинал" готовий дати бій харків'янам.





На правах реклами