Ми у Facebook
26.09.2013, 20:10

Святкування 900-річчя селища Клевань на Рівненщини перенесено

Про це розповів на зустрічі зі студентами Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука народний депутат України Юрій Вознюк - ініціатор відзначення ювілею Клевані на державному рівні.
Нагадаємо, що 19 вересня Верховна Рада України ухвалила проект “Про відзначення 900-річчя з часу заснування селища Клевань Рівненської області”, який вніс народний депутат від Рівненщини Юрій Вознюк.

У 2013 році виповнюється 900 років від дня заснування селища міського типу Клевань Рівненського району. Історія Клеваня бере початок у ХІІ ст., коли на правому березі р. Стубли, по якій з 1793 року тривалий час проходив польсько-російський кордон, утворилося невелике поселення. Відтоді поселення почало стрімко розвиватися. На сьогодні Клевань є селищем міського типу, яке має цікаву багаторічну історію свого становлення.

Планувалося, що 900-річчя селища відзначатимуть 29 вересня, тобто вже найближчої неділі. Але у зв’язку з тим, що Верховна Рада вирішила підтримати цей захід і прогнозовано надасть фінансування на відзначення ювілею, святкування планується перенести.

Верховна Рада ухвалила відзначити 900-річчя селища Клевань на Рівненщині

- Прийнято рішення щодо відкладення святкування до Покрови або наступної неділі після свята, - розповів народний депутат України Юрій Вознюк. – Національний банк випустить монету з нагоди 900-річчя Клеваня, а Укрпошта розробить з нагоди свята ювілейну марку.



Крім того, на зустрічі зі студентами МЕГУ Юрій Вознюк нагородив найактивніших учасників Центру законодавчих ініціатив «Народна Рада України», які запропонували свої проекти. "Народна Рада України" працює за підтримки Юрія Вознюка з метою пошуку та систематизації важливих законодавчих ініціатив від громадян та їхнього подальшого використання при розробці законопроектів. Також народний депутат від "Батьківщини" відповів на запитання, які цікавлять молоде покоління. Тематика питань до народного обранця була найрізноманітнішою – від Митного союзу та біометричних паспортів до ядерного статусу України та пенсійного віку для жінок.








На правах реклами