Ми у Facebook
27.09.2013, 10:12

Українські банки виплачують перекази з-за кордону в тій валюті, в якій був відправлений переказ - експерт ПриватБанку

Запровадження Національним банком України правила обов'язкової конвертації в гривню валютних переказів усередині України не вплине на порядок виплати переказів, відправлених з-за кордону.
Про це повідомив керівник бізнесу "Платежі та перекази" ПриватБанку Михайло Рогальський. "Українські банки, як і раніше, виплачують валютні перекази із-за кордону в тій же валюті, в якій був відправлений переказ, або в гривнях за бажанням клієнта", - уточнив Михайло Рогальський.

За його словами, введені постановою НБУ №365 певні обмеження на розрахунки у валюті України стосуються виключно операцій з валютними рахунками і картами, а також переказу грошей на території країни. Перекази всередині України можна відправити у валюті, але виплачений або зарахований на рахунок клієнта такий переказ буде у гривні. Конвертація валюти проводиться за курсом обміну валют, чинним на момент зарахування у відділеннях банку, повідомив OGO.ua керівник прес-офісу ПриватБанку в Рівному Андрій Хмельник.

ПриватБанк - найбільший український банк і лідер роздрібного банківського ринку. Сьогодні банк обслуговує 18,6 млн рахунків індивідуальних клієнтів, 240 тис. корпоративних клієнтів, 619 тис. приватних підприємців. За даними на 1 липня 2013 року, активи банку становлять 190,9 млрд грн, капітал - 19,7 млрд грн, чистий прибуток банку за перше півріччя 2013 року - 1,382 млрд грн. У регіональній мережі банку працює 3 489 філій і відділень, більш 8200 банкоматів, 9000 терміналів самообслуговування.

Північно-Західним Регіональним управлінням ПриватБанку в Рівненській області встановлено та обслуговується понад 202 термінали самообслуговування, 163 банкомати, функціонує 62 банківських відділень.





На правах реклами