Ми у Facebook
29.09.2013, 12:08

У Сарнах бібліотекарка організовує вистави для дітей

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, «ГАЗЕТА» поцікавилась особливостями бібліотечної справи у бібліотекаря Сарненської районної дитячої бібліотеки Галини Мірко. Жінка присвятила цій справі 44 роки життя.
«Бібліотека – це невід’ємна частинка мого життя», – каже бібліотекар Сарненської районної дитячої бібліотеки Галина Мірко. Сорок чотири роки присвятила жінка улюбленій справі. Увесь цей час її пізнавали завдяки щирій усмішці, доброму серцю, відкритій душі, і, як кажуть відвідувачі бібліотеки, ніжному погляду.

Для того, щоб працювати у бібліотеці для дітей треба дійсно мати покликання, адже нещирості і обману юні читачі не зрозуміють. Галина Мірко почала торувати трудову стежину з 1969 року.

- Я не жалкую про те, що півжиття присвятила дітям і бібліотеці, бо просто не можу без цього жити, – каже жінка. Після закінчення Дубенського культосвітнього училища і здобуття в інституті фаху бібліотекаря- бібліографа пані Галина ще раз остаточно впевнилася в тому, що бібліотека – це її покликання. За час роботи в дитячій книгозбірні жінка організувала два клуби для дітей: «Книга і лялька» та «Пізнай себе». В них вона сама виконує роль актора, майстерно показуючи різноманітні театральні вистави.

- Нам цікаво з Галиною Данилівною, бо вона – добра, – кажуть юні читачі.

Пані Галина вже багато років виступає головним організатором конкурсу «Найкращий читач». Її вихованці – переможці обласного та Всеукраїнського етапів конкурсу, учасники Форуму Видавців у Львові.

Галина Мірко має чимало заслужених нагород за плідну й нелегку працю десятків років. З-поміж районних та обласних відзнак особливо виділяються грамоти Міністерства культури й туризму України за професійну майстерність та внесок у розвиток духовної скарбниці України. Галина Данилівна протягом багатьох років мудро керувала колективом бібліотеки. Тож, звісно, весь колектив ставиться до воістину ветерана бібліотечної галузі з повагою.

- Для того, щоб працювати в бібліотеці перш за все треба і самому бути високоерудованим. Тим більше, якщо ти керуєш такою установою, – каже пані Мірко. Тож не дивно, що бібліотекарка постійно підтримує презентації книг письменників рідного краю, допомагає як початківцям, так і справжнім майстрам слова.






На правах реклами