Ми у Facebook
30.09.2013, 12:12

"Вам "Ліон" до лампочки", - міський голова Рівного про акції захисників землі у парку Шевченка [+Аудіо]

Вкотре загострилась ситуація навколо літнього майданчика ресторану, який розташований у парку ім. Т.Шевченка. Активісти прийшли на сесію Рівнеради, аби висловити свою позицію, але разом з відповіддю почули й про свою замовність.
Нагадаємо, скандал із захопленням рестораном "Ліон" земельної ділянки у парку вибухнув у квітні цього року. Тривалий час ситуація залишалася на одному місці. А в травні громадські активісти вирішили власними силами відстоювати цю територію. 17 вересня ж озвучили своє звернення на засіданні міськвиконкому та нібито отримали підтримку.

У четвер, 26 вересня, громадські активісти руху "Захистимо Рівне" прийшли до депутатів міської ради. Після тривалих суперечок із міським головою, розгляду й обговорення скандальних питань про землю, вони таки дочекалися обіцяного часу і виступили перед депутатами. Зокрема представник громадського руху Андрій Токарський зачитав звернення до депутатів, яке містить кілька вимог. Зокрема:

1. Звільнити територію парку, яку самовільно захопили власники ресторану «Ліон» від майна ресторану, демонтувати паркан, прибрати столи, стільці та неправомірно проведену мережу електроживлення до альтанок;

2. Посилити контроль за усуненням наслідків самовільного захоплення земельних ділянок в інших частинах міста;

3. В частині забезпечення прозорості та відкритості діяльності Рівненської міської ради вимагаємо встановити відкрите поіменне голосування основним видом волевиявлення депутатів;

4. В частині нечесного виділення депутатами земельних ділянок для «обраних», вимагаємо зупинити несправедливе виділення 67 земельних ділянок та відновити рівні права мешканців Рівного.

Повний текст звернення (натисніть для збільшення):
































Виступ активістів не залишився поза увагою. У відповідь заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська зачитала доповідь про кроки, які зробила міська влада на захист території поблизу ресторану "Ліон". Зокрема розповіла про звернення до обласної прокуратури, Державну інспекцію сільського господарства в Рівненській області, які таки знайшли чимало порушень земельного законодавства у роботі "Ліону".

Повний виступ Галини Кульчинської на сесії міської ради:



Дещо дивним видався подальший монолог міського голови. Якщо раніше мер підтримував активістів, то тепер... звинуватив їх у замовності.



Тим часом вже цієї суботи громадські активісти продовжили акції протесту...





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ