Ми у Facebook
01.10.2013, 10:43

Прокурор прокуратури міста Рівне Андрій Джус відповів на незручні запитання [ЧАСТИНА 1]

На порталі OGO.ua відбулась інтернет-конференція з прокурором прокуратури міста Рівне. Андрій Джус відповів на усі запитання наших читачів.
Прокуратура вказала управлінню архітектури на те що воно вимагає лишні документи у громадян. А коли вкажете земельному управлінню на таке ж порушення?

— Згідно з вимогами ст.ст. 118, 123 Земельного кодексу України, особа, зацікавлена в одержанні у користування земельної ділянки із земель державної або комунальної власності за проектом землеустрою щодо її відведення, звертається з клопотанням про надання дозволу на його розробку до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, які відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, передають у власність або користування такі земельні ділянки.
У клопотанні зазначаються орієнтовний розмір земельної ділянки та її цільове призначення. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування та розмір земельної ділянки, письмова згода землекористувача, засвідчена нотаріально (у разі вилучення земельної ділянки). Верховній Раді Автономної Республіки Крим, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, органам виконавчої влади або органам місцевого самоврядування, які передають земельні ділянки державної чи комунальної власності у користування відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, забороняється вимагати додаткові матеріали та документи, не передбачені цією статтею.
У разі наявності порушення вказаних вище норм посадовими особами, Вам необхідно звернутись до Державної інспекції сільського господарства у Рівненській області та прокуратури міста для проведення відповідної перевірки.
Також повідомляю, що у 2012 році мали місце випадки вимагання від громадян документів, не передбачених ст.ст.118, 123 ЗК України.
У зв’язку з вищевикладеним, прокуратурою м.Рівне до Рівненської міської ради внесено подання про усунення порушень вимог земельного законодавства, за результатами розгляду якого притягнуто до відповідальності 1 особу.

Головний ДАІшник Рівненщини Олександр Семенюк відповів на незручні запитання [ЧАСТИНА 1]

Чому після 20:00 в магазині "Бахус", що в самому центрі міста, абсолютно безперешкодно можна придбати будь-який алкоголь, будь то горілка, чи пиво, чи що-небудь інше, адже закон забороняє реалізацію спиртних напоїв після 20:00?

— Закон не забороняє продажу спиртних напоїв після 20-ї години. Мова йде про режим роботи торговельних установ. Законом України від 17 грудня 1996 року N 607/96-ВР «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» рекомендовано режим роботи до 22:00 (стаття 24). Однак згідно з рішенням виконавчого комітету Рівненської міської ради від 08.07.2003 р. № 168 у Рівному дванадцятьом магазинам, у тому числі й магазину «Бахус», дозволений цілодобовий режим роботи.
Щоправда, у Рівному існує заборона на продаж алкогольних напоїв на час проведення масових заходів. Відповідне розпорядження прийняла Рівненська міська рада. Зокрема, мова йде про відзначення Свята останнього дзвоника, Випускного вечора, Дня молоді, Дня міста (точні дати святкувань, а отже і заборон визначаються окремим розпорядженням міського голови), а також Дня Незалежності (24 серпня), Дня знань (1 вересня) та Дня студента (17 листопада).

Головний ДАІшник Рівненщини Олександр Семенюк відповів на незручні запитання [ЧАСТИНА 2]


Скільки земельних ділянок для прокурорських працівників виділили "садівники" щоб забезпечити "кришування" їхньої оборудки. Чи отримували Ви ,персонально,безкоштовну земельну ділянку від рівнеради?

— Ні я, ні працівники прокуратури міста земельних ділянок від Рівнеради не отримували.

Комунальний заклад відмовив у наданні повної інформації, посилаючись на те, що договором між ним та ТОВ «ІТ-Рішення» передбачено нерозголошення інформації фінансового або комерційного характеру відносно Сторін договору. А дозволу на розголошення інформації ТОВ «ІТ-Рішення», мовляв, не надало. Оскільки Законом «Про доступ публічної інформації» передбачено, що громадяни мають право знати на що саме витрачаються бюджетні кошти, ми звернулися зі скаргою в прокуратуру. Однак заступник прокурора Рівненської області Валерій Патрикей чи то через некомпетентність, чи то покриваючи обласну владу, не притягнув до відповідальності чиновників, які приховували інформацію. ОДНАК СУД ВИЗНАВ, що інформація надана незаконно. Виходить, що прокурор надав неправомірну відмову?

Головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко відповів на незручні запитання [Частина 2]

— Не можу відповісти на Ваше питання, оскільки цю скаргу працівники прокуратури міста не розглядали.

На якій підставі ваш заступник Кирило Фомін вважає, що в декларації мера Рівного (і його заступників) правомірно приховано інформацію про членів сім"ї? Чи знає ваш заступник антикорупційний закон, яким передбачено, що декларації є відкритою інформацією?

— Володимиром Торбічем (інформаційно-аналітичний портал «4 Влада») 28.08.2013 року було подано позовну заяву до Рівненського окружного адміністративного суду про визнання протиправним надання неповної інформації на запит та зобов’язання вчинити певні дії. Заява перебуває на розгляді в суді, тому підстав для вжиття заходів прокурорського реагування не вбачається.

Головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко відповів на незручні запитання [Частина 1]

Згаданий Кирило Фомін вважає що в районі дитячої музшколи №1 немає фактів вживання наркотиків та спиртного.Не бажаєте ,особисто, пройтися там ,спотикаючись об "бальбулятори",пляшки від спиртного,розглядаючи варіанти упаковки доз маріхуани?Чому в Здолбунівському районі прокуратура виявила офіцера міліції котрий торгував наркотиками,а в Рівному - жодного виявленого випадку "кришування" та продажу?

— На даний час Рівненським МВ УМВС у Рівненській області проводяться перевірки фактів вчинення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, у тому числі поблизу музичної школи № 1 у Рівному. Прокуратурою міста взято на контроль проведення вказаних перевірок.
Факти «кришування» працівниками міліції наркобізнесу, а також продажу працівниками ОВС наркотичних речовин мені невідомі.

Головний міліціонер Рівненщини Василь Лазутко відповів на незручні запитання [Частина 3]

Чому Прокуратура подає судові позови в інтересах держави (держмито із заявника-прокуратури не стягується) про стягнення з мешканців міста боргу перед ТОВ "Рівнетеплоенерго" та ТОВ "Санком- Рівне". Це ж 100% приватні структури? Хай ці товариства сплатять держмито (відсоток від суми заборгованості), "зацікавлять" суддю, судового виконавця, власника квартири і тоді отримають свої надприбутки. Чому ваші підлеглі сприяють їх бізнесу?

— Прокуратура м.Рівне подає позови в інтересах держави згідно зі ст.121 Конституції України та ст.36-1 Закону України «Про прокуратуру», в тому випадку, коли є наявність порушень або загроза порушень інтересів держави (є оціночним поняттям) і у кожному конкретному випадку визначається з посиланням на законодавство.
Разом з тим, повідомляю, що прокуратурою м.Рівне пред’являються позови лише в інтересах "Рівнетеплоенерго" до юридичних осіб або підприємців. Позови в інтересах ТзОВ «Санком-Рівне» прокуратурою міста взагалі не пред’являються.
Крім того, у разі незгоди з прийнятим рішенням суду першої інстанції сторони мають право оскаржити його в установленому законодавством порядку.





На правах реклами