Ми у Facebook
02.10.2013, 13:04

У лісі знайшли чотирьох дітей-Мауглі [+Відео]

Фото не є прямою ілюстрацією до статті

У Київській області знайшли родину, яка впродовж шести років жила з чотирма дітьми у лісі. Домівкою для дітей та їхнього батька був імпровізований намет, а заробляли на життя тим, що збирали гриби та ягоди.
Як повідомляє, TSN.ua правоохоронці знайшли у лісі родину, яка проживала там впродовж 6 років. Батько Володимир самостійно виховував 4 дітей - 3-річного Добриню, 4-річного Іллю, 6-річну Ольгу та 9-річного Толика. Після візиту правоохоронців дітей забрали від від горе-батька і відправити їх до соціально-реабілітаційного центру в Макарівському районі. При цьому, чоловік не мав при собі документів, які б підтверджували його особистість.

За його словами, він приїхав до України з Росії. Протягом кількох місяців чоловік виховує дітей сам, бо дружина втекла з коханцем. Заробляв на життя чоловік тим, що продавав гриби та ягоди.

У соціально-реабілітаційному центрі дітям подобається, але малеча ще не звикла, що відтепер вони сплять на нормальних ліжках та бачать як користуються електрикою.



Тим часом на Рівненщині з початку нинішнього року всиновили 20 дітей, а 37 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштували в будинки сімейного типу.

Що просять діти-сироти у Бога: ВІДЕО

За словами начальника служби у справах дітей Рівненської облдержадміністрації Віктора Марчука, наша область у цьому плані має чи не найкращі показники в Україні, проте у нас все одно залишається 1836 сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Позитивним моментом є хіба що те, що більше 90% із них виховується у сім'ях.

На Рівненщині всиновили 20 дітей

А тим часом на Рівненщині 11 сімей, котрі бажають виховувати сироту, відвідали впродовж вересня спеціальні навчальні курси. Це 9 кандидатів в опікуни, а також 2 подружжя, що хочуть стати прийомними батьками, з Костопільського, Гощанського, Рівненського, Рокитнівського, Здолбунівського районів та міста Острог. За словами директора обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ананія Бучака, навчання складається із чотирьох тренінгових днів. Із кандидатами займаються соціальні працівники, психологи, а також фахівці обласного центру СССДМ та служби у справах дітей. Загалом цьогоріч тренінгові навчання відвідали 35 родин-кандидатів. Усі вони отримали відповідні рекомендації та довідки про можливість створення прийомної сім’ї або ж будинку сімейного типу. Водночас у жовтні тренінги проводитимуть для сімей, які вже виховують сироту або ж дитину, позбавлену батьківського піклування. Такі родини, відповідно до законодавства, мають підвищувати свою кваліфікацію один раз на два роки, підсумував Ананій Бучак.





На правах реклами