Ми у Facebook
02.10.2013, 17:35

Як можна купити товари у "дьюті фрі"

Для того, щоб правила торгівлі в магазинах «дьюті фрі» відповідали вимогам Митного Кодексу, Міністерством доходів і зборів України було розроблено проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Правил продажу товарів безмитної торгівлі».
Так, проектом передбачено обов’язкове внесення до касового або товарного чеку відомостей про особу покупця, а також, при необхідності, подання пасажирами додаткових документів при купівлі товарів: посадкового талона для повітряного транспорту, проїзного чи посадочного талона при переміщені залізницями, повідомляє ГУ Міндоходів у Рівненській області.

У такий спосіб запропоновані зміни дозволять однозначно ідентифікувати особу покупця, який здійснив покупку в такому магазині та проконтролювати факт вивозу придбаного товару з території України. З іншого боку, це забезпечить контроль за дотриманням магазинами безмитної торгівлі правил продажу.

Обов’язкове внесення до касового або товарного чеку відомостей про особу покупця у магазинах «дьюті фрі» є звичайною практикою, яка діє в переважній більшості країн світу та Європи.






На правах реклами