Ми у Facebook
03.10.2013, 18:16

На Рівненщині двоє чоловіків розбирали російські вагони на металобрухт

На станції Клесів, Сарненського району, правоохоронці лінійного відділу міліції виявили двох підозрілих чоловіків, які вантажили залізничні деталі у авто.
Про це повідомили у підрозділі зв'язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

Двоє осіб за попередньою домовленістю в нічний час на власному автомобілі обкрадали вантажні потяги з Російської федерації. Цей злочин зловмисники готували заздалегідь. Вони вирішили розкомплектовувати вантажні вагони, які знаходились на відстої станції Сарни.

Вночі, на місці де були відсутні ліхтарі, щоб їх ніхто не запримітив, під’їхали на автомобілі, із підготовленими необхідними знаряддями. За допомогою лому та інших інструментів зловмисники вибирались на дахи вагонів та збивали елементи кріплення кришок люків. Елементи складали на купки, коли потяг відправився, під’їхали автомобілем і навантажували усе складене.



Оперативникам вдалось затримати на гарячому розкрадачів чужої власності. У кузові авто виявили кріплення до вантажних вагонів: торсіони та кронштейни.

- На станції Клесів під час завантаження, транспортні правоохоронці затримали двох чоловіків з Сарн, 25 і 26 років. Вони вкрали 140 довгих та 349 коротких торсіонів розвантажувальних люків та 143 V- подібних і 192 П-подібних кронштейнів до даних торсіонів, чим завдали матеріальні збитки Львівській залізниці 3500 гривень, - каже начальник лінійного відділу на станції Сарни Михайло Сарвас.



У ході розслідування співробітники транспортної міліції встановили, що завантаження деталей із залізничних вагонів здійснювалось на автомобілі «Рено Мастер», що належать 26-річному громадянину С. мешканцю м. Сарни. Залізничні елементи мали намір здати в пункти прийому металобрухту та виручені кошти розділити між собою.

Відносно зловмисників розпочали кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка».





На правах реклами