Ми у Facebook
04.10.2013, 19:24

Вибір "ОГО": Іван ЗИМА. Його покликання – рятувати людські життя

Іван ЗИМА
Головний лікар комунального закладу "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Рівненської обласної ради, кандидат медичних наук
У кожного свій життєвий шлях, у когось він складніший, у когось простіший. Хтось має мрію, до якої іде з самого малечку, а хтось не визначається з життєвими цілями і до 30 років. Іван Ярославович Зима до втілення своєї мрії стати лікарем почав готуватися досить рано. Вже в 9-10 класах, школярем, почав працювати санітаром у госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни в місті Заліщики на Тернопільщині. І далі кожен крок на життєвій стежині наближав Івана до досягнення мети – спочатку навчання у Тернопільському медичному університеті, далі – півторарічна інтернатура за спеціальності хірургія.

Прийшовши в 1999 році на роботу в Здолбунівську центральну району лікарню, Іван Ярославович ще раз зрозумів, що обрав вірний шлях, і хірургія — це його покликання. "За період роботи в Здолбунівській ЦРЛ я сформувався як хірург і організатор, за що вдячний своїм вчителям — Площанському В.В (завідувачу хірургічним відділенням), колегам-хірургам, Добровольському І.Я (головному лікарю Здолбунівської ЦРЛ у 1995-2005 рр.)" — розповідає Іван Зима. Цілеспрямованість і відповідальність Івана Зими помітили та оцінили — вже за кілька років він став заступником головного лікаря, а згодом — і головним лікарем Здолбунівської ЦРЛ. Паралельно з основною роботою-навчання в аспірантурі, захист кандидатської дисертації.

Прийшов час – і здобутий організаторський досвід Іван Зима отримав змогу втілювати на новій відповідальній посаді – влітку нинішнього року він очолив обласний центр екстреної медичної допомоги. Ділянка роботи – надзвичайно відповідальна, адже реформування служби екстреної медичної допомоги на Рівненщині з метою підвищення якості її роботи й наближення до людей визначено одним із пріоритетів у діяльності обласної влади на нинішній рік. Придбання 38 сучасних санітарних автомобілів, оснащених усім необхідним для оперативного надання медичної допомоги, створення єдиної оперативно-диспетчерської, комп’ютеризація служби зі створенням банку даних хворих та встановленням GPS-навігаторів на автомобілях – завдань поставлено чимало, і роботи попереду вистачить. Але досвід медичного керівника, набутий за роки роботи, помножений на досвід колективу й постійну підтримку з боку керівництва облдержадміністрації, безумовно допоможе Івану Ярославовичу успішно втілити амбітні задуми.

Коли людина багато працює, їй потрібно і вміти відпочивати, щоб не втрачати життєву енергію. Найкращий відпочинок для Івана Зими — відпочинок у колі сім’ї, з коханою дружиною та двома синами. Старший вирішив піти по слідах батька і також став студентом Тернопільського медичного університету, що не може не втішати пана Івана. А ще, як і на початку медичної кар’єри, захопленням Івана Зими залишається праця хірурга. Адже це – і самореалізація як фахівця, і допомога людям.
Іван Ярославович Зима вважає, що кожна людина може досягнути успіху, коли вона сама того хоче. А особливо коли має підтримку сім’ї, та колег, бажання бути потрібним людям. Успіх — це щоденна праця, самовдосконалення, підвищення свого професійного рівня. Успіх — це вміння змінювати обставини на користь людям.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ