Ми у Facebook
04.10.2013, 19:34

Вибір "ОГО": Мирослав СЕМАНІВ. Лікар-патріот

Мирослав СЕМАНІВ
Завідувач інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики Рівненської обласної клінічної лікарні, заслужений лікар України
"Боротьба за справедливість. Захист інтересів слабих і бідних. Боротьба за Незалежність України" – це життєве кредо проніс крізь десятиліття активної професійної та громадсько-політичної діяльності Заслужений лікар України Мирослав Семанів.

Понад десять тисяч операцій (в тому числі одна з перших в Україні багатоетапна операція зі зміни статі – Люда стала Людвігом), більше десятка наукових праць, чверть століття на чолі урологічної служби Рівненщини – це один бік особистості пана Мирослава. Нині професійною стежкою випускника Івано-Франківського медичного інституту за фахом "лікар-хірург-уролог" Мирослава Семаніва ідуть обоє його дітей – і донька Жанна, і син Олег, кандидат медичних наук, стали лікарями.

Інша грань непересічної особистості пана Мирослава – це невтомна громадсько-політична діяльність у лавах Української народної партії: Мирослав Семанів знаний у Рівненській області як найближчий соратник трагічно загиблого народного депутата України чотирьох скликань Василя Червонія, депутат обласної ради двох скликань. Як депутат облради добився виплати оздоровчих для всіх працівників медичної галузі Рівненщини впродовж 10 років аж до їх узаконення на державному рівні.

Журналістами він знаний і шанований як колега, член Національної спілки журналістів, автор низки резонансних публікацій у пресі (чого вартий лишень його пам'ятний виступ на шпальтах часопису "Волинь" "Хто скасує панщину на Рівненщині?" з викриттям "добровільно-примусового" залучення кваліфікованих медиків, вчителів, студентів та учнів до обробітку приватних сільгоспугідь). Недарма ж журналісти низки ЗМІ Рівненщини, організувавши в 2007 році рейтинг "Журналістське визнання", визнали "Медиком року" саме Мирослава Семаніва – окрім професійних здобутків, зіграла роль і його активність у інформаційному просторі.

А ще Мирослав Семанів – успішний медичний менеджер: очолював обласне управління охорони здоров'я, завідував урологічним відділенням обласної клінічної лікарні, зрештою, упродовж 5 років працював головним лікарем цього найбільшого медичного закладу області. За часів його керівництва в лікарні було відкрито 5 нових відділень, проведено благоустрій приміщення, результати якого помітні кожному, хто пройдеться нині довжелезними коридорами корпусів.

Тисячі вилікуваних людей, сотні підготовлених фахівців, невтомне відстоювання українських інтересів у владних коридорах і підтримка патріотичних ініціатив у сесійній залі – такими є реальні результати багаторічної праці Мирослава Семаніва: Лікаря, Управлінця, Політика... Українця!





На правах реклами