Ми у Facebook
05.10.2013, 18:13

На День вчителя – квіти, золото, парфуми і навіть гроші (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Золоті сережки та підвіски, посуд і парфуми отримають учителі до свята. Деякі учні навіть дарують гроші у конверті, аби їхній вчитель сам купив собі бажаний подарунок. Це - в Тернополі, а як вітали вчителів у Рівному? Розкажіть у коментарях!
Втім, так вітають не всі. Багато учнів привітають скромніше – квітами та цукерками. Дорогі подарунки їхнім вчителям дістаються на день народження, пише 20 хвилин.

- Усе залежить від батьківського комітету і наскільки заможні батьки, - каже мама дев'ятикласника однієї з місцевих шкіл пані Мирослава (прізвищ батьки просять не називати – прим. ред). – Прості батьки лояльніші у виборі подарунка, багатші навіть по 200 грн збирають на різні свята. У нашій школі все простіше.

У класі сина пані Мирослави здавали до Дня вчителя по 60 грн. Ці гроші підуть на квіти для 24 вчителів, завуча та директора. Більші подарунки класному керівникові дарують на день народження, додає мама.

Кого з учителів Рівненщини нагородили до Дня працівників освіти [+СПИСОК]

- У попередні роки вчительці дарували набір постільної білизни, посуд, - пригадує мама.

У тернополянки Оксани троє дітей. Вони - учні середньої школи. Сини – у шостому та сьомому класах, донька у 5-му. Цього року кожна дитина здавала до Дня вчителя по 100 грн, каже жінка.

- Що будуть дарувати, ще не знаю, - каже жінка. – Як правило, зараз дарують просто гроші в конверті – це поширена практика. А є такі вчителі, які самі кажуть, що їм потрібно.

Жінка додає, що коли її діти випускалися з молодшої школи, вчительці подарували золоті сережки.

- Хоча ця вчителька цього варта, вона дуже хороша і добре виховала наших дітей, - каже пані Оксана.

Що дарувати вчительці, залежить від можливостей та побажань батьків, вважає жінка. Проте перегинати палицю не потрібно, адже у класі не всі учні можуть здати велику суму грошей. А ще буває, що вчителі зовсім нескромні і самі заявляють про подарунки, які хочуть.

- Якось моя похресниця дев'ятикласниця розповіла, що їхня вчителька на зборах батьківського комітету заявила: "Шановні батьки, поміняйте мені парфуми, я люблю не солодкі, а свіжі". До речі, парфуми їй купували в одному з найдорожчих парфумерних магазинів.

А от у школі №3 вчителям готують приємну несподіванку. Про дорогі подарунки учні не кажуть.

- Ми для наших вчителів готуємо концерт, а також написали вірш для класного керівника, - каже випускниця Ліза Невська. – Зранку перед школою постелимо червону доріжку і вітатимемо вчителів квітами, коли вони будуть сходитися на роботу.

Що купують у дарунок до Дня вчителя, ми поцікавились і в тернопільських магазинах.

- Ви знаєте, цього року ще нічого не купили, - каже продавець відділу посуду та сувенірів. – Учні цікавилися посудом, але не купили. До речі, в нас до цього свята є гарні статуетки у формі сови – це символ знань. Такий сувенір коштує 300 грн.

Вітаємо освітян Рівненщини зі святом: Привітання на День вчителя

А от парфуми купують активніше.
- Купують і Versace, і Nina Richi, і Euphoria, - каже продавець-консультант магазину парфумів Світлана Колесник. – Їхня ціна в середньому 400-600 гривень. Також беруть міні-флакончики – 5 міліграмів 100 гривень та косметичні набори.

Минулого року приходили делегації від батьківського комітету і купували годинники, розповіла власниця магазину годинників пані Галина. Цього року ще не купували нічого.

- Можливо, тема подарунків вчителям вже не така актуальна, адже зараз дуже багато говорять про побори у школах, - припускає жінка.

Вона показує елегантні годинники від французької фірми за доволі демократичною ціною – 300 грн. Саме такі переважно купували вчителям. Хоча в магазині є і дорогі, приміром, швейцарські механічні годинники по 12 тис. грн і більше.

А от квіти вчителям купують всі. Щоправда, ціни до свята піднялися на 10%, розповіли продавці. Ми зустріли на квітковому ринку дев'ятикласниць з Української гімназії ім. Івана Франка Соломію Болєщук та Соломію Вацик. Дівчата придбали букети для директора гімназії та класного керівника. Один букет з альстромерій обійшовся їм у 100 грн, інший - з маргариток, ірисів та гербер - у 150 грн.

Янукович нагородив двох освітян з Рівненщини [+Фото]

До слова, троянди можна придбати на квітковому ринку по 12-25 грн, є навіть тюльпани – по 10 грн.

Для Рівного також актуальна тема подарунків до Дня вчителя. Що ж рівненські батьки та учні дарують своїм учителям? Розкажіть у коментарях!





На правах реклами