Ми у Facebook
05.10.2013, 11:13

Вибір "ОГО": Юрій БОШИЦЬКИЙ. Молоді Рівненщини — європейські стандарти юридичної освіти

Юрій БОШИЦЬКИЙ
Ректор Київського університету права НАН України, професор, заслужений юрист України,
заступник голови Союзу юристів України
Київський університет права НАН України є унікальною для освітнього простору України формою поєднання юридичної науки і освіти, своєрідним науково-освітнім комплексом в сфері юриспруденції. Така інтеграція дозволяє готувати фахівців-юристів європейського рівня, відповідно до принципів і засад Болонського процесу. Зусилля професорсько-викладацького складу спрямовані на підготовку правознавців із глибокими класичними знаннями у галузі юриспруденції та високими морально-етичними якостями.

Рівненський інститут Київського університету права працює з 1997 року, але саме в останні роки, під керівництвом професора Юрія Бошицького, навчальний заклад надзвичайно динамічно розвивається, ставши потужним осередком найсучаснішої юридичної освіти, вплив якого поширюється далеко за межі Рівненщини. “Рівненський інститут — пріоритетний серед регіональних структур нашого університету”, — наголошує Юрій Ладиславович. І, спостерігаючи за тим, наскільки швидко і потужно заклад розвивається нині, з цим не можна не погодитись.
Фактори успіху КУП НАНУ — це і потужний професорсько-викладацький склад, і постійний розвиток міжнародних відносин. Адже Київський університет права підписав 60 угод про співпрацю з 37 різними навчальними закладами у 22 країнах. Він виступає організатором численних міжнародних форумів, постійно запрошує з лекціями та майстер-класами європейських науковців і практиків.

Гарного партнера, який всіляко сприяє розвитку університету, заклад має в особі Рівненської облдержадміністрації. Проведена реконструкція будівлі КУП НАНУ надала можливість використовувати його матеріально-технічну базу для потреб регіону, наявні сьогодні в інституті сучасні інформаційні технології дозволяють проводити різноманітні заходи, які постійно відвідує заступник голови ОДА Олексій Губанов. Діє спільний проект Рівненської ОДА та КУП НАНУ "Молодіжний ForUm", що покликаний сприяти побудові молодіжної політики а також інтелектуальному розвитку молоді.

У Рівненському інституті КУП НАНУ створені всі умови для продуктивного навчання: обладнані мультимедійні аудиторії, комп’ютерний клас, навчальна бібліотека, сучасна конференц-зала. Капремонт проведено не тільки в навчальних приміщеннях, а й в кімнатах гуртожитку. Поряд із закладом нещодавно було урочисто відкрито сучасний спортивний майданчик. В усьому цьому — заслуга насамперед Юрія Бошицького, який весь свій колосальний досвід спрямовує на розбудову в Рівному потужного осередку юридичної освіти європейського рівня.





На правах реклами