Ми у Facebook
05.10.2013, 23:50

Кличко переміг Повєткіна!!! [+Відео]

Україна святкує перемогу! Довгоочікуваний поєдинок між чемпіоном світу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO українцем Володимиром Кличком та регулярним чемпіоном світу за версією WBA росіянином Олександром Повєткіним завершився, як того і очікували мільйони українських вболівальників, перемогою Кличка!
За рішенням суддів, перемога за очками впевнено і безкомпромісно дісталась Володимиру Кличку! Скандування російських вболівальників на підтримку його суперника і крик брата росіянина до свого підопічного "Саня, бей!", яке було добре чути в телеефірі, не допомогло Олександру Повєткіну. Упродовж усього поєдинку перевага була на боці українця, а під кінець на Повєткіна було просто шкода дивитися. Хоча росіянин - слід віддати йому належне - бився до останнього, і драматичних моментів під кінець поєдинку не бракувало. В 11 раунді Кличко отримав попередження від рефері, з нього зняли одне очко. Але перевага українця була беззаперечною, переможець у суперпоєдинку - лише один, і він - наш, український боксер Володимир Кличко! Тепер Володимир є єдиним чемпіоном за версією Всесвітньої боксерської асоціації, продовжуючи володіти поясом суперчемпіона WBA, зазначає ТСН.ua. І нагадує хід бою. До речі, нижче ви маєте можливість переглянути відео гострих моментів бою Кличко-Повєткін, знятого російським "Першим каналом" і розмещене на glavkom.tv.

Бій Кличко-Повєткін: нокдауни (ВІДЕО)

Отже, з перших секунд стартового раунду "Російський витязь" пішов в атаку, але удари йшли або в захист, або в корпус. Володимир Кличко почав бій від оборони, завдавши кілька ударів в обличчя росіянину. З середини першого раунду Повєткін почав діяти за правилами боротьби, кілька разів спробував схопити Володимира за корпус. На початку другого раунду Кличко влучив потужним ударом в обличчя супернику. Той намагався кожну атаку закінчити клінчом. А кінцівка другого раунду увінчалася ударом Володимира в висок росіянина, після якого Повєткін впав. Але зміг піднятися і продовжити бій. Третій раунд знову почався з швидких проте безпечних атак росіянина. Володимир Кличко провів раунд у захисті - нічого не дав зробити супернику, але й сам зайняв позицію очікування. Четвертий раунд пройшов у спокійному темпі. А у п'ятому Повєткін знову поліз "штурмувати" Кличка. Володимир поки що пасивно діє в атаці, викидає небагато ударів, але й нічого не пропускає. До того ж, Кличко впевнено лідирує за очками. У шостому раунді після удару Кличка над правим оком Повєткіна з'явилася гематома. "Запливає" око "Витязя". Протягом раунду спортсмени більше клінчували, ніж боксували. Переломний момент бою відбувся у сьомому раунді. Володимир почав атакувати і Повєткін двічі опинявся у горизонтальному положенні. На останній хвилині раунду росіянин ще раз впав після правої бомби Володимира Кличка, але зміг піднятися. У восьмому раунді "Витязь" не пропустив жодного небезпечного удару, зосередившись на оборонних діях. Володимир не поспішає "добивати" суперника. Дев'ятий раунд - Повєткін намагається атакувати, адже за очками немає шансів виграти, і пропускає кілька дуже потужних ударів в голову. У десятому раунді голова Повєткіна перетворилася на мішень. Олександр пересувався по рингу без захисту, проте Володимир не поспішає закінчувати бій. Наприкінці раунду Повєткін провів непогану контратаку, кілька разів пробивши в корпус Кличка. На початку 11-го раунду Володимир похинтувся після удару лівою росіянина. В кінці раунду, як ми вже зазначали, рефері зняв очко з Володимира Кличка за поштовх суперника. В заключному раунді Володимир дуже надійно зіграв у захисті, і не дав супернику жодного шансу для перемоги нокаутом. У середині раунду бій переривався на кілька секунд через порвану рукавичку росіянина. Останні секунди бою пройшли в атаках "Витязя", але всі удари були в "молоко". Володимир Кличко впевнено виграв бій одноголосним рішенням суддів!

фото sports.ru
фото sports.ru


На початку суперпоєдинку, який проходив у московському спорткомплексі "Олімпійський", камери продемонстрували, як за Володимира Кличка вболівають дружина Віталія Кличка Наталія та американська акторка Хайден Панеттьєрі. Починаючи з весни цього року у ЗМІ з'являється інформація про заручини американки з Володимиром Кличком. Друзі зіркової пари час від часу то підтверджують, то спростовують чутки про їхні стосунки, зазначає телеканал новин "24".



Призовий фонд змагань вражає - це понад 23 мільйони доларів. Із них Володимир Кличко має отримати 17 425 000 $, Олександр Повєткін - 5 808 330 $.

Нагадаємо, що букмекери напередодні поєдинку здебільшого прогнозували перемогу Кличка. Приміром, у букмекерській конторі «Марафон» на перемогу українця коефіцієнт становив 1,34, на перемогу росіянина — 4,25, на нічию - 23,0. Букмекери з «БалтБет» оцінювали перемогу Кличка коефіцієнтом 1,28, перемогу Повєткіна — 3,45, нічию - 26,0.

Дізнаймося більше про переможця суперпоєдинку - українця Володимира Кличка!



Володимир Кличко - молодший брат українського політика, чемпіона світу за версією WBC Віталія Кличка. Він народився в місті Семипалатинськ (Казахстан) 25 березня 1976 року. Його батько, також Володимир Кличко, був військовослужбовцем та дипломатом, військовим аташе посольства України в Німеччині та НАТО, генерал-майором. Помер у 2011 році. В Україну сім'я Кличків переїхала в 1985 році, коли Володимиру Кличку було 9 років.

Займатися боксом Володимир почав, коли йому було 13 років. У 1994 році завоював титул чемпіона Європи з боксу серед юніорів. Уже наступного року здобув золоту медаль на I Всесвітніх іграх військовослужбовців в Італії, а 1996 — срібну медаль чемпіонату Європи. Цього ж року досягає найвищого результату у своїй любительській кар'єрі, здобуваючи золоту медаль на XXVI Літніх Олімпійських іграх в Атланті. Володимир Кличко п'ять разів завойовував титул чемпіона України з боксу. Професійну кар'єру він почав після перемоги на Олімпіаді 1996 року, приєднавшись разом з старшим братом до німецького клубу «Universum Box-Promotion». До речі, подейкують, що на початку професійної кар'єри в боксі Кличкам пропонували змінити свої імена на німецький манер, але брати відмовились. А перший титул чемпіона світу Володимир Кличко здобув 14 жовтня 2000 року в бою проти переможця Віталія Кличка — Кріса Берда.

На боксерському рингу Володимир Кличко має прізвисько Доктор Сталевий Молот (англ. - Dr.Steelhammer). Він - олімпійський чемпіон з боксу у надважкій ваговій категорії (1996 рік). Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії за версіями WBO (2000 — 2003 роки, з 2008 року дотепер), IBF (з 2006 року дотепер), IBO (з 2006 року дотепер), The Ring (з 2009 року дотепер), WBA (з 2011 року дотепер). Зріст боксера - 198 см, розмах рук - 206 см.

Інфографіка телеканалу новин "24"


Суперник Володимира Кличка в поєдинку в ніч з 5 на 6 жовтня у Москві російський боксер Олександр Повєткін народився 2 вересня 1979 року в російському місті Курськ. Займатися боксом почав у 13 років, у спорткомплексі "Спартак" у своєму рідному місті. Олександр захоплювався і іншими видами єдиноборств: рукопашним боєм, карате, кікбоксингом, ушу. Перші успіхи прийшли до Повєткіна достатьо швидко - вже у 1995 році, тобто в 16-річному віці, він виграв юнацький чемпіонат Росії, а за два роки став переможцем юніорської національної першості. На професійному рингу Олександр Повєткін дебютував у червні 2005 року. Першим суперником росіянина став німецький боксер Мухаммед Алі Дурмаз.

фото Ya-number1
фото Ya-number1


На рингу Олександр Повєткін має прізвисько "Русский Витязь"
(англ. - Russian Vityaz). Він - чемпіон Росії 2000 року (категорія до 91 кг) і 2001—2002 років (категорія понад 91 кг), чемпіон Ігор доброї волі (2001), абсолютний чемпіон Росії (2002), дворазовий чемпіон Європи (2002, 2004), чемпіон світу (2003), олімпійський чемпіон (2004) у аматорських змаганнях. Регулярний чемпіон світу WBA у важкій вазі (2011 — донині). Зріст - 188 см, розмах рук - 191 см.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ