Ми у Facebook
07.10.2013, 10:00

Що робити міській владі, щоб зима не застала Рівне зненацька? [ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ]

З початком потепління про наближення зими думається менше. Втім, пригадаймо, як днями в небі над Рівним уже кружляв перший сніг. Отож, давайте вже нині разом порадимо міській владі, як слід підготуватися до зими, щоб уже справжній перший сніг не став для рівнян несподіванкою!
У холодні перші дні жовтня багато хто з нас, думається, пригадував перелік справ, які потрібно терміново завершити до настання справжніх морозів. Приміром, поміняти автомобільну гуму на зимову, забрати овочі з балкону, аби не померзли, переглянути зимове вбрання та взуття й перекласти його ближче, на місце літнього і демісезонного...

Але такі самі турботи є і у влади міста, в комунальних служб. І від того, наскільки оперативно і якісно вони з ними справлятимуться, залежатиме безперебійна та ефективна життєдіяльність такого складного механізму як наш обласний центр. Тим більше, що зиму нам обіцяють довгу і холодну.

Звісно, чиновники традиційно звітуватимуть, що до зими готові. Та чимало рівнян сприймуть ці заяви з певною часткою скепсису - і через природню недовіру до обіцянок, і через свіжі в пам'яті спогади про снігові колапси на дорогах минулого року: примерзлі льодові кучугури, затори, не розчищені від снігу двори, поламані руки-ноги городян.

На Рівненщину зима прийшла зненацька?!

Дороги Рівненщини: асфальт, сніг та лід

Але критикувати можна багато - складніше (і набагато важливіше) запропонувати конкретні заходи для того, щоб настання зими, яке, як завжди, виявиться раптовим, не стало для рівнян стихійним лихом.

Комунальники чистять вулиці цілодобово, але цього не видно

Отож, на що насамперед потрібно звернути увагу комунальникам під час підготовки до зими, щоб прийдешня не стала повтором минулорічної? Як нашому місту пережити наступну зиму максимально комфортно? Залишайте свої відповіді у коментарях до статті!





На правах реклами