Ми у Facebook
07.10.2013, 07:51

Рекламу на телебаченні по святах хочуть заборонити

Депутати хочуть заборонити показ теле- та радіореклами у святкові та траурні дні. Творець документа вказує, що реклама дратує 76% глядачів.
Накласти ліміти на рекламу по радіо та ТБ парламенту запропонував нардеп Лев Миримський (позафракційний). Він збирається внести зміни до профільного закону і заборонити трансляцію реклами в дні жалоби, пам'яті, державних і релігійних свят, пише "Комерсант-Україна".

В Україні запускають громадське інтернет-телебачення

"Я вважаю неправильним, коли на 9 Травня чи Великдень по телевізору йде реклама прокладок і презервативів! Та й для рекламодавця це може мати прямо протилежний ефект. До мене як до народного депутата звертаються багато виборців з проханнями врегулювати питання кількості реклами на телебаченні і радіо", - пояснив свою позицію Миримський.
"26% українців зізналися, що під час реклами йдуть з кімнати, 19% присвячують цей час для інших занять - прибирають або прасують. У 11% глядачів телереклама викликає обурення і роздратування. І тільки 14% опитаних її дивляться", - послався законодавець на дані опитування, організованого в 2012 році компанією TNS.

На Антопільській телевежі поблизу Рівного спрацювало автоматичне відключення

У свою чергу, учасники ринку не готові до обмеження реклами.
"Не розумію, чим святкові дні відрізняються від звичайних вихідних, і чому потрібно вводити особливі обмеження на рекламу", - спантеличена менеджер компанії Unilever (один з на

З точки зору експертів, у подібного законопроекту мало шансів на схвалення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ