Ми у Facebook
07.10.2013, 11:58

Рівненська міська рада не є публічною

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила результати дослідження "Індекс публічності місцевого органів місцевого самоврядування". Серед 11 обласних центрів, в яких проводилося дослідження Рівне зайняло одне з останніх місць з загальним показником публічності Рівненської міської ради - 44%.
Публічність місцевого самоврядування - сукупність заходів, які організовують органи та посадові особи місцевого самоврядування, з метою забезпечення максимально відкритих взаємовідносин з людьми та підвищення довіри до них. Основні джерела, з яких знаходили інформацію активісти - подання та опрацювання інформаційних запитів, аналіз інтернет-сайтів органів місцевого самоврядування та власне спостереження.

- Рівне в загальному рейтингу займає 9 з 11 місць, - розповідає координатор проекту ГМ "ОПОРА" Анатолій Бондарчук. - Рівень піблічності міської ради можна назвати низьким, після Рівного знаходяться тільки Черкаси та Ужгород, а лідерство тримають - Івано-Франківськ, Луцьк та Львів.

Загальний показник публічності Рівненської міської ради становить 44% і є одним з найнижчих в рейтингу. Виконавчі органи виявилися більш публічними (53%), ніж головна посадова особа міста (44%) чи депутати (36%). Найбільш недоліком Рівного в сфері публічності є процес звітування органів та посадових осіб місцевого самоврядування.
Індекс публічності місцевого самоврядування
Індекс публічності місцевого самоврядування


Публічність виконавчих органів
Публічність виконавчих органів


Публічність міських голів
Публічність міських голів






На правах реклами