Ми у Facebook
08.10.2013, 00:22

Боксерські рукавиці Кличків у Рівному продали за 10 тисяч гривень

Шанувальники боксу продовжують обговорювати поєдинок Кличко-Повєткін, а ми тим часом пригадаємо, що саме 195 років тому, 8 жовтня 1819 року, англійці вперше використали боксерські рукавички. А три роки тому на благодійному аукціоні у Рівному продали боксерські рукавиці самих братів Кличків!
Дивились ефір боксерського поєдинку Володимира Кличка та Олександра Повєткіна на каналі Інтер в суботу, 5 жовтня? Якщо ні - ви маєте змогу переглянути повний відеозапис поєдинку Кличко-Повєткін у нас на порталі, а якщо так - вітаємо, ви долучились до найбільш рейтингової події на українському телебаченні нинішнього року! Як повідомляє Корреспондент.net, "протистояння двох чемпіонів, двох зірок світового боксу ... викликало величезний суспільний резонанс. На піку трансляції частка перегляду була вищою за 70%, а рейтинг - понад 23%. Це означає, що майже чверть країни була в цей момент з нами, вболівала за Володимира, співпереживала йому, пишалася ним", - наголосив глава правління телеканалу "Інтер" Єгор Бенкендорф.

Боксерська слава братів Кличків кувалась роками наполегливої праці на рингу, складалась із безлічі перемог. Три роки тому ім'я Кличків прозвучало у Рівному на благодійному аукціоні "Збережи життя", де продали рукавиці, надані "Фондом братів Кличків". За стартовою ціною в 10 тисяч гривень їх тоді купив рівненський бізнесмен Ігор Хомич. Ексклюзивний лот з автографом братів Кличків "потягнув" якраз на половину суми, зібраної загалом під час благодійного аукціону "Збережи життя", де й продали рукавиці.

До слова, керівник проекту "Збережи життя" Роман Яворський тоді зізнався, що таких рукавиць продають всього лише дві пари на рік зі стартовою ціною 10 тисяч доларів. У Рівному ж торги почались (і закінчились) на позначці в 10 тисяч гривень.

У Рівному з молотка продали власність братів Кличків



ПОВНЕ ВІДЕО БОЮ КЛИЧКО-ПОВЄТКІН

Боксерські рукавички, яким сьогодні виповнюється 195 років, розрізняються не лише за матеріалом (шкіра чи шкірозамінник), а й за вагою, причому в унціях, адже батьківщина боксу - Англія. Мінімальна вага боксерських рукавиць, які використовують у наш час - 4 унції, ними послуговуються на дитячих тренуваннях. Максимальна вага може досягати 22 унцій - це близько 624 грамів. Їх використовують переважко боксери суперважкої вагової категорії для тренувань і спарінгів. Нормальна вага боксерських рукавиць для аматорських змагань - більш як удвічі легша, 10 унцій. Професіонали ж використовують у боях рукавиці вагою від 6 до 12 унцій, залежно від маси боксерів і рангу поєдинку.





На правах реклами